Gospelkoor Spirit Eibergen gaat stoppen

EIBERGEN – Gospelkoor Spirit uit Eibergen gaat, na ruim 39 jaar stoppen. Een moeilijke beslissing, maar een teruglopend ledenaantal en moeite om de juiste muzikale ondersteuning structureel geregeld te krijgen, hebben geleid tot deze beslissing. In februari 1979 werd “Jeugdkoor Eibergen” opgericht door een stel enthousiastelingen, dat een jongerengroep had zien zingen. Zij sloegen de handen ineen onder het motto “wat zij kunnen, kunnen wij ook!”. Al gauw veranderde de naam in “Christelijk Jongerenkoor”, omdat er veel christelijke liederen werden gezongen. De optredens waren eerst alleen voor in de eigen kerk, maar al gauw werd het koor ook uitgenodigd om voor diverse andere geloofsgemeenschappen te zingen. Het repertoire bestond uit Engels- en Nederlandstalige nummers. De begeleiding bestond eerst uit enkel een piano, later zijn er diverse instrumenten bijgekomen. Het ledental was in het begin erg groot, ongeveer 50 personen. In 1999 was het koor toe aan een naamsverandering, omdat het in de naam wilde weergeven welk repertoire het zong.

De naam “Spirit” is daarom gekozen. Tijdens de ledenvergadering van 2003 kwam weer een naamsverandering ter sprake, omdat er veel vragen van buitenaf kwamen over het repertoire. Omdat het koor veel gospels zong, werd gekozen voor de naam “Gospelkoor Spirit”. De afgelopen jaren had het koor vaak tijdelijke projecten. Iedereen die het leuk vond om mee te doen, mocht op deze manier (tijdelijk) kennismaken met het koor. Helaas heeft dit onvoldoende geleid tot een substantieel groter ledenaantal. Ook is het, na een zoektocht van ruim een jaar, niet gelukt een vaste pianist toe te voegen aan het combo.

Nu wordt er nog eenmaal een optreden gegeven. En waar kun je dat beter doen, dan op de plek waar Spirit ruim 39 jaar geleden ook begonnen is!!! Namelijk in de kerk in Eibergen.

Op  zondag 4 maart a.s. vanaf 09:45 uur (aanvang dienst 10 uur) zingt Gospelkoor Spirit nog eenmaal tijdens een kerkdienst in de Oude Matheuskerk in Eibergen.  De dienst krijgt de titel mee: SPIRIT!! Het koor is vastbesloten er een mooie laatste samenwerking van te maken met de PKN in Eibergen.

Wij nodigen u van harte uit om er samen met ons een mooie afsluiting van te maken, waar we met een gemengd, maar goed gevoel op terug kunnen kijken.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven