Toerclub TC De Berkelrijders bestaat 40 jaar

BORCULO – Wielervereniging TC De Berkelrijders uit Borculo bestaat 40 jaar en viert dit met een jubileumfeest.
Zaterdag 17 maart gaat het feest van start met een feestavond voor alle leden, partners en andere genodigden. Op deze dag bestaat de club de Berkelrijders precies 40 jaar. Al 40 jaar TC De Berkelrijders: De toerclub ontstond in 1978 door een aantal sportieve wielrenners waarvan enkele heden ten dage nog steeds met plezier op de fiets zitten. De vereniging heeft de afgelopen 40 jaar niet stil gezeten. Zo is het ledenbestand inmiddels gegroeid tot ruim boven de honderd leden. Deze komen uit de wijde omgeving van Borculo. Vele van hun hebben deze afgelopen jaren met veel inzet en plezier diverse toertochten vanuit de vereniging georganiseerd, die in de wijde omtrek bekend zijn. De jongste toertocht is de Ballentocht die het afgelopen 2 jaar bijzonder goed is ontvangen bij een groot aantal deelnemers.

Meerdere keren per week worden er vanuit de vereniging clubritten georganiseerd. Dit zijn ritten op de racefiets of met de mountainbike door het veld.  Voor iedere fietser is er wel groep waar hij of zij zich kan aansluiten. Zo zijn er ook verschillende snelheidsgroepen.

Activiteiten van de Berkelrijders: Binnenkort start TC de Berkelrijders met het nieuwe weg seizoen. Traditioneel start deze met een openingsrit op zondag 8 april voor haar leden met koffie en appeltaart. Na deze openingsrit wordt er weer op de dinsdag en donderdag avond gefietst met verschillende snelheidsgroepen. De eerste weken staan speciaal in het teken van de zogenaamde in- en opstap ritten zodat een mindergeoefende fietser met de groep mee kan fietsen.
Voor diegene die het leuk lijkt om een keer mee te komen fietsen zonder het gevoel te hebben dat hij of zij niet met de groep kan mee komen zijn deze ritten zeer geschikt.

Dit jubileum jaar zal ook een groot aantal leden te zien zijn in een speciaal wielershirt welke door de club voor een kleine vergoeding is aangeboden. Dit is mede mogelijk gemaakt door de vaste clubsponsors van de Toerclub de Berkelrijders.

De overige activiteiten dit jaar zullen onder andere zijn het organiseren van diverse toertochten, een clubweekend in het buitenland, een jubileum feestmiddag in de zomer, diverse club ritten waar gezamenlijk een kop koffie wordt gedronken van de club, een openingsrit voor het mountainbike seizoen en diversen andere activiteiten.

Geïnteresseerden die een keer willen deelnemen aan een clubrit of meer willen weten over TC De Berkelrijders kunnen de website raadplegen www.tcdeberkelrijders.nl of een mail sturen naar [email protected]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven