N18-film draaide in oude bioscoop

Door Redactie op 28-05-2018

NEEDE – Rolstoel- en scootmobielgebruikers hebben zondagmiddag in gezelschap van burgemeester Joost van Oostrum van Berkelland in de voormalige Luxor bioscoop in Neede gekeken naar de documentaire film over de nieuwe N18 Twenteroute. Zij konden het pand zo binnenrijden, want de stoelen zijn er lang geleden al uitgehaald. Na de voorstelling reden zij  er tevreden en enthousiast uit.

De speciale voorstelling werd gesponsord door bakker Marcel Stroet in Neede, die het pand beschikbaar stelde en bovendien koek voor de bezoekers had gebakken, die tijdens de pauze welkom was bij koffie gesponsord door café De Ruif in Neede. De filmmakers sponsorden de toegang en de Vlearmoesbus sponsorde ritjes van en naar huis voor alleenstaande rolstoelgebruikers.  De bezoekers waren blij met deze buitenkans om  de film te zien en genoten.

Het idee voor de ‘drive-in’ bioscoopvoorstelling kwam van documentaire-maker Ton Kraayenvanger in Neede, die de film over de nieuwe N18 Twenteroute regisseerde en bijna 3 jaar lang monteerde uit vele honderden uren video-opnamen van vijf en twintig cameralieden, allemaal leden van de zes filmclubs aan de Twenteroute, die ook meewerkten voor eigen rekening, risico en plezier.

De  volgende voorstellingen van de boeiende documentaire film die 125 minuten duurt zijn op maandagavond 28 mei in De Klok in Eibergen, van half acht af, op woensdagavond 30 mei in ’t Zwaantje in Lichtenvoorde van half acht af, op donderdagavond 31 mei in De Oude Usseler School in Usselo van half acht af en tegelijkertijd in De Kappen in Haaksbergen, van acht uur af. De laatste voorstelling heeft plaats op vrijdagavond 8 juni in de Dorpsaccommodatie in Rietmolen, van acht uur af.

Steeds meer bezoekers gaan na afloop naar huis met een en of meer exemplaren van de historische DVD, voor zichzelf en als cadeautje voor vrienden of familieleden en voor Vaderdag. Voor de streekbewoners in Twente en de Achterhoek die de film niet kunnen bezoeken wegens de vakantie is de DVD te bestellen via Marktplaats: https://link.marktplaats.nl/m1286227201

Verder is de DVD à  €10 te koop bij 123 PC Center in Eibergen, Dick Meilink Mode in Borculo, Drukkerij ENED in Neede, Ringfoto Vaarhorst in Haaksbergen, de Wereldwinkel in Groenlo en Han ter Woerds Sport in Lichtenvoorde.

Nu de nieuwe Twenteroute er is, na ruim veertig jaar touwtrekken tussen boeren, burgers, buitenlui, regionale politici en ministers in Den Haag is de filmdocumentaire over de voorgeschiedenis en de aanleg met alle gevolgen voor mensen, dieren en milieu een historisch kleinood voor amateur-geschiedkundigen van lokale historische kringen, voor de diverse overheden en voor iedere Achterhoeker en Tukker die er met eigen ogen en oren kennis van wil nemen.

Filmers van de ZSOM in Groenlo waarschuwden al: ‘koop de DVD snel, hij is spoedig uitverkocht’. De opbrengst komt ten goede aan de filmclubs, die met ‘N18 de Film’ een nationale primeur hebben gemaakt. Nooit eerder zijn de vergaande gevolgen van de aanleg

Copyright © 2018 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen

Berkelfestival van start in de Weemhof
BORCULO - In Borculo, nabij de Berkel, is in de Weemhof een tentoonstelling ingericht met het werk van kunstenaar Jan Gerritsen in combinatie met arch......
Lees verder »

IVN: Kom gezellig wandelen in Neede
NEEDE - IVN Oost Achterhoek verzorgt op zondag 19 augustus 2018 een wandeling in het Needse Achterveld. Aanvang :14.00 uur. Startplaats: Parkeerplaats......
Lees verder »

Orgelconcert in dorpskerk van Ruurlo
RUURLO - Tijdens de open kerk op zaterdag 18 augustus zal Arjan Veen om 14.00 - 14.45 uur een orgelconcert verzorgen in de Dorpskerk te Ruurlo. De ker......
Lees verder »

Corsoviering in het dialect te Rekken
REKKEN - Zondag 19 augustus om 10.00 uur is er een viering bij de Dahliatuin te Rekken, naast de Piepermolen. Deze viering luidt het begin in van het ......
Lees verder »

”Kom naar grote picknick in Eibergen”
EIBERGEN - Eelke Hasselo laat weten: ''Zondag 26 augustus van 13:00 tot 16:00 kan iedereen deelnemen aan een gezamenlijke picknick op de Maat. We hebb......
Lees verder »

Preuveri-je bij de Lebbenbrugge Borculo
BORCULO - Weet u nog hoe Kruudmoes smaakt? Hoe boter of bier wordt gemaakt? En wat wecken is? En wist u dat u van planten uit de moestuin ook mooie sc......
Lees verder »

Leedvermaak geeft concert op camping
HAARLO - Op 18 augustus geeft mannenkoor Leedvermaak een concert bij camping Veldzicht te Haarlo. De toegang is gratis aanvang 20.00 uur. Tevens is he......
Lees verder »

Kermis Holterhoek van 17 tot 19 augustus
HOLTERHOEK - Marijke Geverinck-groot Kormelinck: ''Dit jaar wordt die gevierd van vrijdag 17 t/m zondag 19 augustus. Zoals we de laatste jaren gewend ......
Lees verder »

Huis van de maand

Na de vakantieperiode volgen er weer filmpjes

Asieldier van de week (Brammelo)

Asieldier van de week: Pebbles
Pebbles is een hele lieve Stafford van 7,5 jaar oud. Een hele energieke, fitte hond die ook een ondernemende baas zoekt. Met andere honden kan ze niet. Daar staat tegenover dat ze met mensen prima kan! Vreemden of kinderen, Pebbles maakt het niet uit en wordt overal blij van. De ....... Lees verder

NUB TV

film: Leeuwerikspoëzie voor Willem Sluiter op Needse Berg

Ondernemend Berkelland

Open dagen bij ”Jookies” in Eibergen
EIBERGEN - Op vrijdag 29 juni van 13:30 tot 17:00 en zaterdag 30 juni van 11:00 tot 16:00 zijn er weer open dagen bij Jookies handwerkatelier aan de N......
Lees verder »

Nieuwe trimsalon Eibergen draait goed
EIBERGEN - Sinds mei 2018 heeft Denise Oesterholt haar eigen hondentrimsalon geopend. De toenemende aanvragen vroegen om een professionele aanpak. Dit......
Lees verder »

Nieuwe Etos in Neede op 19 juni open
NEEDE - Het is dinsdag 19 juni feest aan de Borculoseweg in Neede: om 16.00 uur gaat de vernieuwde Etos open. De winkel van de ondernemers Temmink is ......
Lees verder »

Eeks Eibergen bestaat precies 12,5 jaar
EIBERGEN - Alweer 12,5 jaar helpt Eelke Hasselo iedereen met veel plezier in haar winkel Eeks aan de Grotestraat 39 in Eibergen. Begon de winkel decem......
Lees verder »

De Heikamp te zien in televisie-quiz
RUURLO - Waar in het afgelopen seizoen van de KvW-quiz vele BN’ers nog hun kennis over eten inzetten om als winnaar uit de bus te komen is de studio d......
Lees verder »