N18-film draaide in oude bioscoop

Door Redactie op 28-05-2018

NEEDE – Rolstoel- en scootmobielgebruikers hebben zondagmiddag in gezelschap van burgemeester Joost van Oostrum van Berkelland in de voormalige Luxor bioscoop in Neede gekeken naar de documentaire film over de nieuwe N18 Twenteroute. Zij konden het pand zo binnenrijden, want de stoelen zijn er lang geleden al uitgehaald. Na de voorstelling reden zij  er tevreden en enthousiast uit.

De speciale voorstelling werd gesponsord door bakker Marcel Stroet in Neede, die het pand beschikbaar stelde en bovendien koek voor de bezoekers had gebakken, die tijdens de pauze welkom was bij koffie gesponsord door café De Ruif in Neede. De filmmakers sponsorden de toegang en de Vlearmoesbus sponsorde ritjes van en naar huis voor alleenstaande rolstoelgebruikers.  De bezoekers waren blij met deze buitenkans om  de film te zien en genoten.

Het idee voor de ‘drive-in’ bioscoopvoorstelling kwam van documentaire-maker Ton Kraayenvanger in Neede, die de film over de nieuwe N18 Twenteroute regisseerde en bijna 3 jaar lang monteerde uit vele honderden uren video-opnamen van vijf en twintig cameralieden, allemaal leden van de zes filmclubs aan de Twenteroute, die ook meewerkten voor eigen rekening, risico en plezier.

De  volgende voorstellingen van de boeiende documentaire film die 125 minuten duurt zijn op maandagavond 28 mei in De Klok in Eibergen, van half acht af, op woensdagavond 30 mei in ’t Zwaantje in Lichtenvoorde van half acht af, op donderdagavond 31 mei in De Oude Usseler School in Usselo van half acht af en tegelijkertijd in De Kappen in Haaksbergen, van acht uur af. De laatste voorstelling heeft plaats op vrijdagavond 8 juni in de Dorpsaccommodatie in Rietmolen, van acht uur af.

Steeds meer bezoekers gaan na afloop naar huis met een en of meer exemplaren van de historische DVD, voor zichzelf en als cadeautje voor vrienden of familieleden en voor Vaderdag. Voor de streekbewoners in Twente en de Achterhoek die de film niet kunnen bezoeken wegens de vakantie is de DVD te bestellen via Marktplaats: https://link.marktplaats.nl/m1286227201

Verder is de DVD à  €10 te koop bij 123 PC Center in Eibergen, Dick Meilink Mode in Borculo, Drukkerij ENED in Neede, Ringfoto Vaarhorst in Haaksbergen, de Wereldwinkel in Groenlo en Han ter Woerds Sport in Lichtenvoorde.

Nu de nieuwe Twenteroute er is, na ruim veertig jaar touwtrekken tussen boeren, burgers, buitenlui, regionale politici en ministers in Den Haag is de filmdocumentaire over de voorgeschiedenis en de aanleg met alle gevolgen voor mensen, dieren en milieu een historisch kleinood voor amateur-geschiedkundigen van lokale historische kringen, voor de diverse overheden en voor iedere Achterhoeker en Tukker die er met eigen ogen en oren kennis van wil nemen.

Filmers van de ZSOM in Groenlo waarschuwden al: ‘koop de DVD snel, hij is spoedig uitverkocht’. De opbrengst komt ten goede aan de filmclubs, die met ‘N18 de Film’ een nationale primeur hebben gemaakt. Nooit eerder zijn de vergaande gevolgen van de aanleg

Copyright © 2018 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen

”Efkes stille staon bie” op begraafplaats
GELSELAAR - Werkgroep Begraafplaats Gelselaar (WBG) verzorgt, in overleg met de gemeente Berkelland, sinds een paar jaar het algehele onderhoud van de......
Lees verder »

Platform Veteranen Berkelland bestaat 10 jaar
NEEDE - Nadat de toenmalige minister van Defensie Relis ter Beek begin negentigerjaren de eerste aanzet had gegeven voor een officieel veteranenbeleid......
Lees verder »

Handwerkdagen op De Lebbenbrugge
BORCULO - Op zaterdag 16 en zondag 17 juni wordt er het hele weekend van 11.00 tot 17.00 uur gehandwerkt op De Lebbenbrugge, Lebbenbruggedijk 25 in Bo......
Lees verder »

Zozo Mannen in Needse muziekkoepel
NEEDE - Op zondagmiddag 17 juni treden de Zozo Mannen op bij de Muziekkoepel in Neede. Vanaf 15.00 zullen zij een breed repertoire aan nummers ten geh......
Lees verder »

Maar liefst 32 tuinen open voor publiek
EIBERGEN - Maar liefst 32 tuinen opengesteld tijdens het open tuinen weekend in de gemeenten Berkelland, Haaksbergen en omstreken. In de afd. Berkella......
Lees verder »

IVN/KNNV-thema-avond: waterkunstwerken
EIBERGEN - Op 13 juni organiseren IVN en KNNV Oost-Achterhoek de thema-avond: waterkunstwerken. Aanvang 20.00 uur, in de Huve, Grotestraat 52, 7151 BD......
Lees verder »

Tour de Boer bij Amicitia in Rietmolen
RIETMOLEN - Op zondag 10 juni zal Tour de boer editie 2018 plaatsvinden. Amicitia is te gast bij de familie Essink, boerderij 'de Kremer' in de buurts......
Lees verder »

BMAC houdt KNMV ONK Motocross
BORCULO - Op zondagmorgen 10 juni organiseert BMAC Borculo de jaarlijkse KNMV ONK Motocross op het Kappermaat circuit in Borculo. Deze wedstrijd telt ......
Lees verder »

Huis van de maand

Na de vakantieperiode volgen er weer filmpjes

Asieldier van de week (Brammelo)

Asieldier van de week; Snuffel
Snuffel is een prachtige kater van bijna 6 jaar oud. Hij is enorm lief ook. Snuffel is bij ons binnengekomen als afstandskat wegens onder andere allergie. We zoeken een nieuwe plek voor hem waar hij veel aandacht mag krijgen want daar houdt hij wel van. Een rustig huis is het be ....... Lees verder

NUB TV

film: Kruitvat in Neede zoekt winkeldief

Ondernemend Berkelland

Nieuwe Etos in Neede op 19 juni open
NEEDE - Het is dinsdag 19 juni feest aan de Borculoseweg in Neede: om 16.00 uur gaat de vernieuwde Etos open. De winkel van de ondernemers Temmink is ......
Lees verder »

Eeks Eibergen bestaat precies 12,5 jaar
EIBERGEN - Alweer 12,5 jaar helpt Eelke Hasselo iedereen met veel plezier in haar winkel Eeks aan de Grotestraat 39 in Eibergen. Begon de winkel decem......
Lees verder »

De Heikamp te zien in televisie-quiz
RUURLO - Waar in het afgelopen seizoen van de KvW-quiz vele BN’ers nog hun kennis over eten inzetten om als winnaar uit de bus te komen is de studio d......
Lees verder »

Dommerholt organiseert een fietstocht
BORCULO - Ook dit jaar organiseert IJsboerderij ’t Dommerholt uit Borculo weer een Hemelvaartsdag Fietstocht door het mooie buitengebied van Borculo e......
Lees verder »

Nieuw evenement voor ondernemers
EIBERGEN - In samenwerking met alle ondernemersverenigingen in Berkelland en de gemeente Berkelland organiseert Openluchttheater Eibergen een nieuw ev......
Lees verder »