Nieuwe trimsalon Eibergen draait goed

EIBERGEN – Sinds mei 2018 heeft Denise Oesterholt haar eigen hondentrimsalon geopend. De toenemende aanvragen vroegen om een professionele aanpak. Dit heeft geresulteerd in een, van alle gemakken voorzien, professionele salon, waar alles is ingericht om elke hond de nodige verzorging te bieden.

We zitten aan tafel met de 21 jarige Denise Oesterholt uit Eibergen. Op de vraag: ‘Waarom een hondentrimsalon?’, beginnen haar ogen te glinsteren. ‘Dieren hebben altijd een heel belangrijke rol in mijn leven gespeeld. We hebben ook altijd huisdieren gehad; van vogels, tot katten, honden, een fret en zelfs een paard. Alle dieren zijn me dan ook even lief, maar de onvoorwaardelijkheid waarmee je een band kunt opbouwen met honden, dat raakt mij extra diep. Via via kwam ik in aanraking met een hondentrimster en dat vond ik direct interessant. Dat gevoel werd alleen maar versterkt, toen ik daar mocht helpen met het trimmen.

Diploma
Dat je zoiets niet zomaar uit de losse pols kunt gaan doen, is logisch. Uit respect voor alle honden is een bredere kennis van het dier absoluut nodig. Denise heeft daarom een opleiding gevolgd en mag zich gediplomeerd Hondentrimster noemen. Deze opleiding is aangesloten bij de AVVT ( Algemene Vakvereniging Voor Trimsalons) en de ABHB (Algemene Belangenvereniging voor het Hondentoiletteer-Bedrijf). De ABHB is de vakvereniging voor gediplomeerde vachtverzorgers. Hieraan zie je dat er gediplomeerd personeel met een controleerbaar kwaliteitskeurmerk aan het werk is.

Met dit diploma is Denise erkent ten aanzien van hondenraskenmerken en hondenrasgroepen. Tevens leerde ze hier alles over het professioneel kammen, borstelen, scheren, en verzorgen van diverse vachten en beharingen. ‘Het gedrag van een hond leren herkennen en weten hoe je omgaat met probleemgedrag hoort daar ook bij. Een hond kan in een onbekende omgeving/situatie anders dan normaal reageren. Het is goed dat je de viervoeter gerust kunt stellen en de zorg op maat biedt’, vult  de jonge onderneemster aan.

Een eigen zaak
Uit het gesprek met Denise blijkt dat ze haar vak meer dan serieus neemt.  De stap om een eigen zaak op te zetten was dus eigenlijk alleen maar een logisch gevolg. Haar vader Mario bouwde, met een beetje hulp, in de achtertuin een zeer luxe trimsalon, die voorziet in alle gemakken voor  zowel de hond als de trimster en voldoet aan de eisen van vandaag.   In het bijzonder benoemt Denise de was en blaas methode. Dit is voor honden met veel wol in hun vacht. Hierbij kun je onder andere denken aan Golden Retrievers,  Berner Sennenhonden en Labradors. Het doel van deze methode is het verwijderen van de wol zonder de vacht en de huid te beschadigen. “Dat scheelt weer veel haar in huis”, lacht de blonde Eibergense.

Op afspraak
Om  alle nodige tijd te besteden aan uw hond, werkt Trimsalon Eibergen uitsluitend op afspraak. Er moet geen sfeer van werkdruk heersen. Dat slaat namelijk altijd negatief over op de hond en daar is niemand bij gebaat; de hond al helemaal niet. Voordat u dus richting Beukenlaan 68 (Eibergen ) gaat, vragen wij de klant om met Denise Oesterholt  contact op te nemen  via 06 – 45303059 of Mail: [email protected] en natuurlijk via Facebook Trimsalon Eibergen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven