Open tuindagen bij “Hof te Ruurlo”

RUURLO – Waarom een privétuin open stellen voor publiek?  Wij, Marcel & Wim, willen graag met u delen wat wij mooi vinden in de tuin. Is de “Hof te Ruurlo” dan zo’n bijzondere tuin? Nou, je komt er dingen tegen die niet overal tegenkomt. Bv een bontbladige beuk, een bontbladige Solidago en meer niet allerdaagse bontbladigen.   Er staat een grote verscheidenheid aan planten in de ‘Cottage-achtige’ tuin, maar het is lastig tellen hoeveel er in staat. Wat we wel weten is dat we meer dan 575 verschillende soorten Hosta hebben. Die staan meest in pot zodat je er eindeloos mee kan schuiven en bepaalde hoeken steeds een ander aanzicht kan geven.

De tuin van 1100 m² met 2 vijvers en is verder ingedeeld door muurtjes en Taxushagen en heeft diverse aparte doorkijkjes en hoekjes, daardoor is het telkens weer verrassend. Het is hoogzomer, elke week is het weer anders, met andere kleuren. Het is een echte verzameltuin.

Meer informatie en andere open dagen kunt u ook nalezen op onze website www.hofteruurlo.nl

De tuin is opengesteld op;
Zaterdag, 28 juli van 10.00 uur tot 17.00 uur.
Zondag 29 juli van 10.00 uur tot 17.00 uur.

“Hof te Ruurlo” Borculoseweg 40, 7261 BK Ruurlo, naast de molen ‘Agneta’. Ingang is aan de Molenlaan. Toegang is een vrije gift. De tuin is beperkt toegankelijk voor rolstoelen, rollators, wandelwagens etc. Liever geen honden, voor u het in de gaten heeft plonzen ze in de vijver.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven