Chauffeur overlijdt na ernstig ongeval

afbeelding-nieuw-roy-5778.jpgEIBERGEN – Bij het Total tankstation op de N18 in Eibergen is vanmorgen een vrachtwagen gekanteld. De 59-jarige chauffeur uit Gameren raakte daarbij ernstig gewond en is later in het ziekenhuis overleden. Vanwege het ongeluk is de Twenteroute (N18) tot 15.00 uur afgesloten geweest.

De chauffeur kwam uit de richting van Groenlo en was op weg naar Haaksbergen om de lading – twee containers met lijnzaad – te lossen. Bij de slinger in de weg, bij het binnengaan van de bebouwde kom, heeft de man waarschijnlijk de vluchtheuvel geraakt, zo is uit politie-onderzoek gebleken. Daardoor kwam hij in de rechterberm en ramde de glazen wand, die tussen het tankstation en de weg stond. Vervolgens kantelde de vrachtwagen met aanhanger. Het tankstation werd daarbij op een haar na geraakt.

De 59-jarige chauffeur uit Gameren kwam daarbij bekneld te zitten. De man is in kritieke toestand met een ambulance naar het ziekenhuis in Enschede gebracht. Daar is hij in de loop van de dag aan zijn verwondingen overleden. Dat heeft de politie bekend gemaakt.

De N18 is nog tot drie uur afgesloten geweest. Het verkeer werd omgeleid via de Winterswijkseweg en de Kiefteweg. Hulpdiensten zijn de hele hele dag bezig geweest met het bergen van het voertuig.


Nieuws uit Berkelland ; Ernstig ongeval N18 Eibergen from Nadi Zoetebier on Vimeo.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven