Peuterinformatiemarkt was groot succes

EIBERGEN – De informatiemarkt voor ouders en hun peuters die afgelopen zaterdag voor de tweede keer werd georganiseerd door de bibliotheek van Eibergen bleek weer een groot succes. Ruim honderd peuters bezochten met hun ouders de activiteiten in de bieb.

De centrale ruimte in de bibliotheek was gevuld met stands van organisaties. Zo konden ouders terecht bij Yunio Jeugdgezondheidszorg, Stichting Peuterspeelzalen DHG, kinderdagverblijven SKER, muziekschool De Triangel, Speel-o-theek De Bromtol, gymnastiekvereniging Odival en Bibliotheek Oost-Achterhoek (vestiging Eibergen).

Elke instantie had gezorgd voor een aantrekkelijke tafel met informatie, met daarnaast iemand die vragen van bezoekers kon beantwoorden. Kinderen konden knutselen of zich laten schminken. In de expositieruimte van de bibliotheek was een doorlopend programma voor de bezoekers opgezet. Ouders konden met hun spruiten terecht voor een demonstratie “Muziek op schoot”, verzorgd door de muziekschool en een heerlijke peutergymdemonstratie van Odival. Daarnaast verzorgde Theatergroep Noggus een prachtige voorstelling over Dikkie Dik. De voorstelling werd bijna zonder woorden gespeeld, maar de sterke mimiek en gebaren van beide clowns leverde een voorstelling vol grappen, maar ook ontroering op.

Peuterinformatiemarkten zijn sinds een aantal jaren één van de activiteiten van Bibliotheek Oost-Achterhoek. In Eibergen werd voor de tweede maal een dergelijke markt georganiseerd.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven