Judo: Senioren goed op dreef

Felle strijd op het 3-Hoekstoernooi in NeedeNEEDE – De sportzaal aan de Oranjelaan stond zondag in het teken van de judosport, hier werd namelijk het finale toernooi van het nu voor de 3e keer gehouden 3-Hoekstoernooi afgewerkt. Dit is een jaarlijks evenement dat bestaat uit drie afzonderlijke toernooien die op drie verschillende locaties worden gehouden, echter met dien verstande dat de punten tijdens het laatste gedeelte bij elkaar worden opgeteld en zo een algemeen winnaar bekend wordt.

Het eerste toernooi werd gehouden op zondag 2 november in St. Isidorushoeve en 7 december in Diepenheim, met de finale dus in Neede. Aan het gehele evenement werd meegedaan door 110 judoka’s afkomstig uit de regio Twente en de Achterhoek met name: Jc De Wester, jc Het Heelal, jc De Roef, jc Stadsveld, jc “De Budoka”, allen uit Enschede, jc Chikara uit Deurningen, jc Budokai uit Glanerbrug, jc Aktief uit St. Isidorushoeve, jv ’t Höfke Diepenheim en organiserende vereniging ’t Höfke Neede. Zo dus ook deze zondag, hier werd in een prima ontspannen en gezellige sfeer de finale poules afgewerkt in zowel de jeugd alsmede de senioren, jongens en meisjes en helaas alleen senioren heren. Er werd strijd geleverd op drie matten en in drie tijdsblokken van ongeveer anderhalf uur, met 2 poules van maximaal zes judoka’s per poule zodat er dus vijf maal strijd geleverd moest worden, iedereen vecht in zijn of haar poule tegen iedereen. Ook het in grote getale aanwezige publiek liet zich tijdens de judopartijen niet onbetuigd en menige aanmoedigingskreet schalden vanaf de tribune naar kind of kleinkind.

In het openingsblok van half elf stonden de senioren centraal op de middelste mat, geflankeerd door de mini judoka’s links en rechts, dit om een mooi contrast te krijgen ten opzichte van elkaar. In de poule bij de senioren werd zeer felle strijd geleverd, mede doordat het onderlinge puntenverschil minimaal was, er werd dan ook een staaltje van judo op hoog niveau ten toon gespreid, in het bijzonder tussen de uiteindelijke nummers 1 Robert Hengeveld en 2 Dennis Hammink welk beiden hun laatste partijen overtuigend met een volle ippon wisten te winnen.

Maar ook bij de strijd van de allerjongsten vlogen de vonken eraf, kortom jv ’t Höfke kan met volle tevredenheid terugzien op een zeer geslaagd evenement en de blik vooruit werpen op het volgende  3-Hoekstoernooi,dat zal worden gehouden op zondag 22 november te Diepenheim, 13 december te St.Isidorushoeve en zondag 24 januari 2010 wederom de finale te Neede.

[nggallery id=67]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven