Beltrum in de ban van touwtrekken

Bassischoolleerlingen laten in sporthal de Sonders zien wie het sterkste isBELTRUM – De basisschooljeugd uit Beltrum vindt touwtrekken een leuke sport. Speciaal voor deze groep organiseerde touwtrekvereniging VIOS Bison zondag het jaarlijks terugkeerde mattentoernooi in sporthal de Sonders.

Voor de klasse groep 5/6 hadden zich vijf ploegen opgegeven en voor de klasse groep 7/8 ook vijf. Om tien uur begonnen de wedstrijden. Alle teams hadden zich goed voorbereid en gingen fanatiek van start. In beide klassen werd een dubbele competitie getrokken waarbij de Ludgerschool (LudgerA) als winnaar uit de bus kwam bij grooep 5/6. Dit team was oppermachtig en pakte onder leiding van coach Tonnie Reyerink de eerste plaats.

In de klasse groep 7/8 werd de Ludgerschool (Ludger 2) ook de winnaar. In deze klasse was er in de eerste ronde een gelijkopgaande strijd tussen Ludger 2 en Toekomst Bison. In het onderlinge treffen werd het een gelijk spel. Vervolgens maakten geen van beide teams een fout en zo moest de laatste wedstrijd de beslissing brengen. Uiteindelijk was het Ludger 2 dat net iets meer inhoud had en zodoende verdiend eerste werd.

De nummers 1,2, 3 uit beide klassen strijden op 1 maart op het ‘kampioenschap van het Oosten’ tegen touwtrekverenigingen uit Borculo en Barchem.

Uitslag:

Groep 5/6
1 Ludger A
2 Ludger D
3 Ludger C
4 Tweespan
5 Ludger B

Groep 7/8
1 Ludger 2
2 Toekomst Bisons
3 Ludger 1
4 Ludger 4
5 Ludger 3

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven