Ruurlo op de kiekjes van 1984

Burgemeester Hein Bloemen laat trots de foto zien uit 1984, links in de deur staat de burgervader toen koningin Beatrix op 30 oktober een bezoek bracht aan Kasteel RuurloRUURLO – Er zijn veel mooie en bijzondere (zwart-wit)-foto’s te zien van Ruurlo en Ruurlose activiteiten op de tentoonstelling die de historische vereniging “Old Reurle” ter gelegenheid van haar 25-jarig bestaan heeft ingericht in het Kulturhus. Een bijzondere gebeurtenis was uiteraard in 1984 het bezoek van koningin Beatrix op 30 oktober aan Kasteel Ruurlo; het jaar waarin “Old Reurle” werd opgericht. 

De foto waarop de koningin, samen met de Commissaris der Koningin het nieuwe gemeentehuis in het kasteel officieel opende, heeft een prominente plek gekregen op de fototentoonstelling die als thema heeft “Activiteiten (van verenigingen) uit het jaar 1984′.  Er worden ook foto’s getoond van de opening van verzorgingshuis De Bundeling en de sloop van de voormalige zuivelfabriek De Volharding. Een groot deel van de originele foto’s komt uit het archief van de fotograaf Henk Braakhekke (De Stentor). Ook verleent de Werkgroep Archeologie medewerking met enkele waardekaarten van Ruurlo en foto’s van locaties waar opgravingen hebben plaatsgevonden. De tentoonstelling in ’t Kulturhus is zaterdagmiddag rond half vier officieel geopend.

De tentoonstelling is vervolgens van 2 tot en met 27 maart dagelijks op werkdagen tijdens de opening van ’t Kulturhus te bezichtigen. Zaterdags en zondags is de tentoonstelling van 12 tot 16 uur te bezichtigen.

[nggallery id=140]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven