Beoordeling archeologische vondsten in Kulturhus

RUURLO – Wie ooit op het erf of het land vondsten heeft gedaan die mogelijk een archeologische waarde hebben, kan terecht in het Kulturhus te Ruurlo. Daar zal de archeoloog drs. E.E.A van der Kuijl beoordelen wat de scherf of het voorwerp voorstelt en uit welke tijd het afkomstig is.  De  archeologische “Tussen kunst en kitsch” wordt gehouden op zaterdag 14 maart van 14.00 tot 16.00 uur.

De Werkgroep Archeologie van de oudheidkundige vereniging “Old Reurle” verzorgt een deel van de jubileumexpositie, eveneens in het Kulturhus. Aan de hand van de kortgeleden gereedgekomen Archeologische Beleidskaart van de Gemeente Berkelland, wordt op een aantal posters de resultaten getoond van enkele archeologische opgravingen in Ruurlo.

Er hangen ook foto’s van de 12 Rijksmonumenten die er in Ruurlo staan.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven