Brandweer oefent in zorgcentrum

Brandweer Eibergen heeft maandagavond een brandweeroefening gehouden in zorgcentrum de MeergaardenEIBERGEN – In zorgcentrum de Meergaarden werd maandagavond een brandoefening gehouden. Op de eerste verdieping werd een beginnende brand in scène gezet. Brandwachten van het korps uit Eibergen moesten op verschillende kamers slachtoffers redden en een brand blussen.

De brandweer rukte uit met twee tankautospuiten. Ter plaatse gekomen werden ze opgewacht door een BHV’er. Deze persoon vertelde waar de brand in het zorgcentrum woede. Brandweerlieden gingen polshoogte nemen. Al snel was duidelijk dat er meerdere slachtoffers aanwezig waren in het brandende gedeelte, de vier lotusslachtoffers werden gered. Het vuur was snel onder controle. Doel van de oefening is goed voorbereid zijn op eventuele calamiteiten in het zorgcentrum.

Brandweer Eibergen is nog steeds op zoek naar nieuwe brandweermannen en -vrouwen. Heeft u interesse of vragen dan kunt u contact opnemen met de gemeente Berkelland op telefoonnummer 0545-250250. Of kijk op de website: www.gemeenteberkelland.nl

[nggallery id=162]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven