Kerktoren PKN kerk ‘onder de loep’

R.R.G. Restauratie en Projectadvisering uit Emmen is maandag bezig geweest met een inspectie van de kerktoren van de MattheuskerkEIBERGEN – Inwoners van Eibergen werden maandagmorgen opgeschrikt door een grote kraan in het centrum. R.R.G. Restauratie en Projectadvisering uit Emmen is in opdracht van de gemeente Berkelland de hele morgen bezig geweest met een inspectie van de kerktoren van de Mattheuskerk. Door de storm die op 22 juni 2008 over deze regio trok is er veel schade aan de toren ontstaan.

De toren wordt van binnen en buiten gecontroleerd op lekkages, boktor en andere schade. Er wordt daarna een rapport opgemaakt waarin komt te staan wat er aan de toren moet gebeuren.

Waarschijnlijk gaat de restauratie in 2010 van start.

[nggallery id=144]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven