Modeltreinen en stekels in Ruurlo

Op 28 en 29 maart staat Familiepark Cactus Oase in Ruurlo in het teken van modelspoorbanenRUURLO – Op 28 en 29 maart staat Familiepark Cactus Oase in Ruurlo in het teken van modelspoorbanen. Dat weekend zijn de Landelijke Modelspoordagen waaraan verschillende verenigingen uit het hele land deelnemen.

Spoorwegmodelbouwvereniging “De Seinpaal” doet dat dit jaar met een modelspoorweekend in de 6000 m2 grote oase van Anny en Bert van der Meer. Zoals altijd kunt u genieten van kleurrijke cactussen, prachtige vogels, de Cactus Piramide met grafkamer vol schatten, een antieke poppenverzameling en de collectie van de historische vereniging “Old Reurle”. In de speciale kinderhoek kunnen de kinderen zich opperbest vermaken. Daarnaast zijn er dit weekend vooral veel modeltreinen te bewonderen.

Dit modelspoorweekend is voor “De Seinpaal” een bijzonder weekend. Na een half jaar van bouwen kan de nieuwe clubruimte in gebruik genomen worden. Tijdens dit weekend worden zoals gewoonlijk diverse modelspoorbanen van de vereniging en de leden tentoongesteld in de CactusOase. Het zijn banen van verschillende grootte en schalen. De kleinste baan is minder dan een vierkante meter en de grootste baan is 15 meter lang. Meerdere modelspoorbanen die getoond worden zijn ook al eens te zien geweest op bekende modelspoor evenementen in binnen- en buitenland.

Bezoekers van de CactusOase kunnen dat weekend voor het eerst een kijkje nemen in de nieuwe clubruimte waar zij van alles te weten kunnen komen over de modelspoorhobby. Bij de clubruimte zijn twee etalages van bijna 10 meter lengte gebouwd waarin de komende tijd een modelspoorbaan gebouwd gaat worden die door de bezoekers van de Cactus Oase bezichtigd en in werking gesteld kan worden.

Tijdens het modelspoorweekend is de Cactus Oase geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De toegangsprijs bedraagt €5 voor volwassenen en €3 voor kinderen. Daarvoor heeft men toegang tot de Cactus Oase en de modelspoorshow, kortom een gezellig dagje uit voor het hele gezin.

Familiepark CactusOase is gelegen aan de Jongermansteeg 6 in Ruurlo.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven