Odival gaat met flink aantal prijzen naar huis

DOETINCHEM – Op 28 maart vonden de laatste (kwalificatie)wedstrijden voor de (pre)instappers turnen plaats in Doetinchem. Gymnastiekvereniging Odival was tijdens deze wedstrijden rijkelijk vertegenwoordigd en ging ook dit keer met een flink aantal medailles naar huis: vijf gouden, twee zilveren en één bronzen medaille.

Van de vijftien turnsters plaatsten zich twaalf meisjes voor de regiofinale Gelderland op 18 april in Doetinchem.
Bij de pre-instappers bleek door een telfout Colet Bomers niet op het podium geroepen te zijn, terwijl zij wel degelijk met een puntenaantal van 36,25 de eerste plaats veroverde. Jammer voor Colet, zeker omdat de pre-instappers geen finale turnen. Tess ten Harkel werd in dit niveau tweede met 35,45 punten.

Uitslagen: 
Bij de pupillen niveau 13 werd Marit ter  Bogt eerste met 35,0 punten. Lisa Verdaasdonk veroverde bij de pupillen 1, niveau 12 een tweede plaats, terwijl Lisan Lubbers in ditzelfde niveau vijfde werd en Merel Pelle volgde op de tiende plaats.

Bij de pupillen 2, niveau 11, mocht Dyenne Forkin voor haar score van 36,40 een gouden medaille in ontvangst nemen, net zoals Nikki Veenbrink een gouden plak mocht ontvangen voor haar prestaties in niveau pupillen 2, niveau 12. Désiree ten Brinke veroverde eveneens een eerste plaats met 36,46 punten in bij de instappers niveau 13. Het ere schavot deelde zij met Amber te Lintelo, die een bronzen plak omgehangen kreeg voor haar score van 36,15 punten.

Lianne ten Dolle en Yoni Wolters volgden in dit niveau op een achtste, respectievelijk negende plaats. Anne Veldink en Fleur Jonge Poerink veroverden in dit niveau een twaalfde respectievelijk dertiende plaats. Bij de jeugd niveau 11 mocht Celeste Mulders een zilveren medaille in ontvangst nemen voor haar behaalde 35,6 punten. Emily Bakker en Joyce van Ruth belandden net naast het erepodium met een vierde, respectievelijk vijfde plaats.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven