Vernielingenspoor leidt naar tieners

Afgelopen zondag werd er een vernieling aangericht bij café de Luifel, vandalen gooiden een ruit inRUURLO – De politie is bezig met een afrondend onderzoek naar een groot aantal vernielingen in Ruurlo. Er zijn inmiddels vijf tieners, woonachtig in Ruurlo, aangehouden. De politie tracht zo snel mogelijk alle gedupeerden te informeren.

In de periode van 1 januari tot eind februari werden met enige regelmaat in de avond- en nachtelijke uren vernielingen aangericht. Het ging hierbij om het bekrassen van auto’s, het afbreken van autoantennes of het wegnemen van auto-emblemen. Ook werden er bij woningen vernielingen aan brievenbussen of tuinhekjes gepleegd. In één geval werd een ruitje van een woning ingeslagen.

Het grootste deel van de gedupeerden deed – al dan niet via internet – aangifte van de feiten. Naar aanleiding van de vernielingen voerde de politie extra surveillances. In de nacht van zaterdag op zondag 1 maart werden drie jongeren aangehouden. Dat gebeurde na een melding over vernielingen in een tuin. De politie trof op de Verlengde Kroezelaan drie jongens aan die aan het opgegeven signalement voldeden. Zij legden over meerdere vernielingen verklaringen af en werden in verzekering gesteld.

Tijdens het onderzoek werd duidelijk dat er nog enkele jongens bij eerdere vernielingen betrokken waren. De jongens werden voorgeleid voor de rechter-commissaris in Zutphen en in vrijheid gesteld. De politie heeft in de afgelopen dagen nog twee tieners aangehouden en ook zij hebben over hun aandeel een verklaring afgelegd.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven