Berkellandse touwtrekkers starten competitie

HOLTEN – Afgelopen zondag ging de competitie gewest oost van de touwtrekbond in Holten van start. In de afgelopen periode hadden de ploegen zich voorbereid tijdens manegetoernooien of op hun eigen accomodaties. Gastheer OKIA uit Holten kwam het best uit de startblokken en wist de winst in twee herenklassen op hun naam te schrijven.

Ook alle ploegen uit Berkelland waren aanwezig op het openings-toernooi. Het ochtendprogramma startte met de damesklasse en de Heren 640 en 720 klasse. Eibergen trok zich in de damesklasse naar een verdienstelijke vierde plaats. Inzet was een podiumklassering dus zullen de resultaten de volgende wedstrijden beter kunnen. In de 640 klasse is de deelname niet zo groot maar alle toppers doen weer een gooi naar de titel. Zoals gezegd werd OKIA overtuigend dagkampioen, gevolgd door Eibergen dat alleen van de gastvereniging verloor. Vios Bison en Heure leverden onderling een grote strijd. Uiteindelijk bleef het duel onbeslist waardoor ze de derde plek deelden. In de 720 klasse was Heure goed op dreef. Ze trokken zich naar een gedeelde eerste plaats samen met Koapmans boys.

De jeugd en de twee 680 klassen begonnen om 13.00 uur aan hun eerste ronde. In de jeugd gaat Vios Bison aan de leiding. Met overmacht werd de concurrentie verslagen. Heure trok zich naar de vijfde plaats. Eibergen trok in een combinatie ploeg met Vios bison 2 en haalde tien punten. In de 680 A klasse was er weer grote strijd tussen de 4 favorieten. Okia bleef ongeslagen. Op een tweede plaats volgde Vios Bison. Eibergen werd derde en Heure en Koapman gedeeld vierde. Het lijkt een spektakelstuk te gaan worden dit jaar.

Het tweede team van Eibergen dat ook in de A klasse uitkomt, moest genoegen nemen met 4 gewonnen punten. In de B klasse trok Olden Eibergen zich naar een vierde plaats.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven