Gedeputeerde opent fietsbaan in Hupsel

Gedeputeerde Annelies van der Kolk heeft samen met wethouder Leo Scharenborg de nieuwe fietsbaan tussen Eibergen en Groenlo geopendEIBERGEN/GROENLO – De nieuwe fietsbaan tussen Eibergen en Groenlo is donderdagmiddag in Hupsel feestelijk geopend. Gedeputeerde Annelies van der Kolk en wethouder Leo Scharenborg hebben twee borden met daarop informatie over de fietsbaan officieel onthuld.

Bestuurders van Oost Gelre, Berkelland, en de provincie Gelderland maakten per fiets een tocht over de fietsbaan. Niet alleen bestuurders waren aanwezig, ook VVV Berkelland had een verrassing. Voorzitter Tonni Wormgoor overhandigde een spoorbaan fietsarrangement aan wethouder Marieke Frank van Oost Gelre. Deze nieuwe route is te verkrijgen bij de VVV.

De fietsbaan is aangelegd in het kader van het regionale project ‘Beleef de Berkel’. Het doel is het vormen van een schakel tussen toeristische activteiten in Berkelland en Groenlo en het bevorderen van het werkverkeer.

Bijzonder is dat de baan een cultuurhistorische waarde heeft omdat hij aangelegd is op de voormalige spoorlijnverbinding tussen Eibergen en Winterswijk.

[nggallery id=220]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven