Groei en Bloei organiseert Lenteweekend

Op 2 en 3 mei is er weer een Lenteweekend in Eibergen/op de archieffoto Arend BanninkEIBERGEN – Op zaterdag 2 en zondag 3 mei vindt bij de Kruidenhof en de Mallumse Molen in Eibergen het Lenteweekend plaats. Deze groenmarkt voor tuin- en plantenliefhebbers wordt voor de zesde keer georganiseerd. 

Beide dagen kunt u terecht van 10.00 tot 17.00 uur. Tegen de toegangsprijs van € 1,50 (kinderen tot 12 jaar gratis) kunt u onder andere planten kopen, tuinadvies krijgen en genieten van bloemsierkunst.

Het Lenteweekend is opgezet door vrijwilligers van Groei & Bloei, afdeling Berkelland/Haaksbergen en omgeving en de Kruidenhof te Mallum. De organisatie is ook dit jaar er in geslaagd een grote afwisseling in het marktaanbod te krijgen. Vanzelfsprekend vindt u een ruim aanbod aan vaste planten, éénjarigen, tuinmaterialen en decoraties, sierbestrating en niet alledaagse tuinmeubelen. Daarnaast kunt u advies krijgen over de aanleg of het onderhoud van tuin en vijver  en over het kweken van onder andere hosta’s en fuchsia’s. Er wordt een demonstratie rozensnoeien gegeven, een imker geeft uitleg over bijenteelt, de Pomologische Vereniging is aanwezig om te vertellen over fruitteelt en de verzorging van fruitbomen en een plantendokter houdt spreekuur.

Een belangrijk onderdeel van het Lenteweekend is de bloemsierkunst-expositie, waarbij getalenteerde bloemschikkers, zowel jeugdigen als gediplomeerden  de meest fijnzinnige creaties samenstellen. De Cactusvereniging Succulenta  maakt ook dit jaar met haar cactusbeurs deel uit van het Lenteweekend. U kunt alles te weten komen over cactussen en vetplanten en door een gespecialiseerde kweker worden heel bijzondere cactussen verkocht. Bovendien is het hele weekend de Mallumse Molen geopend èn actief. De molenaars malen koren tot meel dat u kunt kopen én proeven in de vorm van pannenkoekjes. U kunt ook aanwezig zijn bij het op ouderwetse wijze bakken van brood in een steenoven. Zeker voor kinderen is het leuk om het Lenteweekend te bezoeken; er zijn verschillende activiteiten, zoals creatief zijn met klei,  een springkussen, er kan in de Kruidenhof een kabouterpad worden gelopen en dit allemaal gratis.

Een bijzondere manier om naar het Lenteweekend te gaan is per boot. Dit is mogelijk met de Berkelzomp, een platbodem scheepje dat beide dagen vanaf de haven in Eibergen naar de Mallumse Molen vaart. De afvaart is om 10.30 en 12.30 uur en de retourvaart om 13.00 en 16.00 uur. De prijs voor deze speciale wijze van vervoer is inclusief entree voor het Lenteweekend € 7,50 p.p. Boeken kan bij de VVV Eibergen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven