Neede maakt zich op voor Oranjepop

NEEDE – Oranjepop aan de Oranjelaan. Symbolischer kan Neede Koninginnedag haast niet vieren. Na het doorslaand succes van vorig jaar, vormen de muziekkoepel en het grasveld daarvoor op 30 april opnieuw het decor voor een groot muziekfestijn.

Wegens succes geprolongeerd, want nadat er jarenlang niets te doen was in Neede op Koninginnedag, trok de eerste editie van Oranjepop vorig jaar meer dan 3500 bezoekers. Van 10.00 uur ’s morgens tot middernacht zijn er tal van activiteiten op het grasveld bij de muziekkoepel.

Koninginnedag begint met de Oranje vrijmarkt op en rond het festivalterrein. Mensen die ook iets te verkopen hebben kunnen zich opgeven bij Valentijn ter Braack, 06-23702166. Dit jaar zal ook de stichting sociaal cultureel werk Betula (Het Bastion) aanwezig zijn met een leuke oranje activiteit voor en door jongeren en kinderen. Verder is er een motorzaagkunstenaar en is er voor de kinderen een draaimolen, springkussen, suikerspin en nog wat kleine kermis attracties. Op het terrein kun je ook zomaar twee clowns tegenkomen die mooie ballonfiguren maken voor de kinderen. Ook zullen ze de kinderen hier en daar van een oranje tintje voorzien zodat ze helemaal klaar zijn voor Koninginnedag. Hiermee is het kinderprogramma veel uitgebreider dan vorig jaar.

Muziekvereniging  Crescendo maakt tegen 11.00 uur een rondgang door het dorp naar de muziekkoepel aan de Oranjelaan. Daar zijn vervolgens optredens van smartlappenkoor Tranen met Tuiten, de Möll’nbarger kapel, Herwin Schipper en de Vlearmoesband.

Reeds om 15.00 uur zal er begonnen worden met het Oranjepop Festival. Tijdens dit festival strijden regionale bands om de eer en natuurlijk om de prijs om tijdens de SEN zomerfeesten te mogen spelen. Alle optredens worden beoordeeld door een deskundige jury en de winnaar mag de muzikale omlijsting verzorgen in de tent tijdens de koepelknoepel spelen zaterdagmiddag 22 augustus. De bands die dit jaar meestrijden zijn R…U…Ready (soul/funk), ZeroHero (rock), The Nades (punk), Epsilon (alternatieve rock), Divulge (alternatieve rock), NipT (top 100) en Broken String (pop en rock classics).

Om 23:00 uur zal de jury bekend maken welke band zich dit jaar de Needse King of Oranjepop mag noemen. De avond wordt afgesloten door de DJs van 4ManyDJs en een ‘special act’. In het Needse geruchtencircuit wordt daarbij de naam van Guus Meeuwis genoemd.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven