Zweeds kampioen vervangt De Graafschap

RUURLO – De Graafschap heeft zich, in samenspraak met de organisatiecommissie, afgemeld voor het komende Internationaal Karel Stegeman A-Jeugdtoernooi. De kans is namelijk zeer groot dat de ploeg uit Doetinchem tijdens het pinksterweekeinde nacompetitieverplichtingen heeft.

Het Zweedse IF Brommapojkarna is als vervanger aangetrokken. Deze club uit Stockholm was reeds in Ruurlo tijdens het toernooi in 1993 en 1994. De jeugdopleiding van de dit jaar naar de Allsvenkan (hoogste divisie in Zweden) gepromoveerde club heeft een geweldige roem in Zweden en ver daarbuiten. Het A1-team werd in de zomercompetitie in 2008 zelfs landskampioen en herhaalde daarmee hun prestatie van 2006.

Door deze mutatie in het deelnemersveld van het IKST wordt er in beide groepen voor het eerst gespeeld met teams uit zes verschillende landen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven