Berkellandse touwtrekkers goed op dreef

afbeelding-nieuw-roy-8841.jpgWARNSVELD – In Warnsveld werd afgelopen zondag de vijfde ronde van gewest Oost getrokken. Onder een stralende zon werden spannende wedstrijden getrokken.

Op een erg droog veld werd gestart in de 640 klasse. Eibergen herpakte zich goed. De wedstrijden werden ongeslagen afgewerkt. Echter wel moest de ploeg twee gelijke spelen toestaan tegen Okia en Vios Bison. Okia werd dagkampioen en Eibergen tweede., en het Borculose Heure derde,Vios Bison dat de vorige ronde oppermachtig was, moest nu met een vierde plaats genoegen nemen. De dames van Eibergen konden hun podium aspiraties niet waar maken. Ze eindigden als vijfde wat nu ook de klassering in de totaalstand is.

De jeugdklasse werd ’s middags getrokken. De lijst word soeverein aangevoerd door het Team van Vios Bison 1. Heure trok zich naar de middenmoot, Eibergen en Vios Bison 2 eindigden onderaan. Veel spanning was er in de 680 A klasse. Door het droge veld begonnen de wedstrijden fel. Eibergen trok zich behoorlijk goed door de poule tot de wedstrijd tegen OKIA op het programma stond. Met powertouwtrekken wist OKIA Eibergen bijna 4 meter mee te trekken. Hierna trok  Eibergen met een uiterste krachtinspanning de ploeg uit Holten weer terug. Door een dubieuze diskwalificatie van Eibergen raakten de gemoederen verhit. Een speler van Eibergen moest na een conflict met de wedstrijdleiding het veld verlaten. Dit bepaalde voor het team van Marty Luggenhorst het verdere verloop. Tegen Bison en Vorden werden onnodig punten verspeeld.

In het Pinksterweekend gaan de touwtrekkers naar een internationaal toernooi in het duitse Dietenbach. De competitie gaat zondag 7 juni verder in Erichem (Betuwe).

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven