Borculose twirlvereniging organiseert wedstrijd

BORCULO/LOCHEM – Op zaterdag 16 mei organiseert Twirlvereniging Aqua Filles uit Borculo hun jaarlijkse twirlwedstrijd voor de NTSB in sporthal ‘De Beemd’ in Lochem.

Aqua Filles bestaat inmiddels 26 jaar en heeft in al die jaren goede resultaten geboekt. In al die jaren zijn de twirlsters op verschillende onderdelen Nederlands Kampioen geworden. Ook heeft de vereniging in 1987 deelgenomen aan de Europese Kampioenschappen in Milaan met het small team.

In 1989 wist een duo zich te plaatsen voor de Wereldkampioenschappen in Amsterdam. In 1992 eveneens een duo, maar nu in Marseille (Frankrijk). In 1996 ging een solist en twee duo’s naar de wereldkampioenschappen in Montichiari (Italië). In 1998 ging een duo naar de Europese Kampioenschappen in Oostende (België). Tevens ging dit duo in 1999 naar de Europese Kampioenschappen in Hannover (Duitsland). In 2000 is een solist naar de Wereldkampioenschappen geweest in Birmingham (Engeland). Afgelopen jaar nog werd het duo Jamilla Korten en Esmee Hekkelman Nederlands Kampioen.

Elke woensdag van 16.30 tot 21.30 uur wordt er getraind in het Volhardinggebouw te Borculo. De training staat onder leiding van Jennifer Lankreijer en Léoni Smits. Ester Rijks versterkt het trainersduo middels haar stage.

Kinderen vanaf 5 jaar die graag willen twirlen zijn van harte welkom op woensdag om een kijkje te komen nemen. Aqua Filles got’s talent! De wedstrijd begint om 10.00 uur en de verwachte prijsuitreiking is om 16.30 uur en wordt gehouden in sporthal “De Beemd” te Lochem. Entreeprijs € 4.00 voor volwassenen en kinderen tot 12 jaar € 2.00.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven