Oud gebruik keert terug bij wijnboeren

afbeelding-nieuw-roy-8722.jpgGEESTEREN/BELTRUM – Twee wijnboeren in Berkelland hebben zaterdag deelgenomen aan de Nacht van de Wijngaard. Dit initiatief is in het leven geroepen door de Coöperatief Verenigde Achterhoekse Wijnbouwers. Het evenement werd voor de tweede keer georganiseerd bij Wijnhoeve Kunneman en in de wijngaard van De Beekerij.

Bezoekers mochten in de wijngaarden vuren ontsteken. Dit is een oud gebruik dat vroeger rond ijsheiligen ( 11 tot 15 mei) ook werd gedaan, om de temperatuur te beïnvloeden. Op deze manier werden de planten beschermd tegen nachtvorst.

Ook konden de gasten wijnen proeven en deelnemen aan een barbeque. De wijngaardenier vertelde over zijn bedrijf en de ijsheiligen.

[nggallery id=276]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven