Picker Reds pakt de draad weer op

EIBERGEN – Een paar weken geleden luidde het bestuur van de BC Picker Reds de noodklok: Het ledenaantal nadert een kritisch niveau. Hierdoor dreigen teams te klein te worden en komt het sturend en technisch kader onder druk. Om deze neergang te kenteren staan op korte termijn 2 activiteiten op de rol.

Enerzijds gericht op de jeugd, en anderzijds op zowel het brede actieve als het passieve publiek. Met bijna dagelijks basketball op TV (NBA- en Nederlandse playoffs) gaat de BC Picker Reds er van uit dat er wel veel belangstelling is voor basketball maar dat te veel jongens en meisjes nog niet die ene stap durven te maken om ook echt de sport te gaan beoefenen. Het is een mythe dat je extreem lang moet zijn, evenals het een mythe is dat het geen sport voor meisjes is. In basketball komen op een relatief klein speelveld alle dingen samen vanuit veel andere sporten: conditie, bewegen, rennen, springen, samenspel, vangen, gooien, oog-hand-coördinatie, en het is gewoon heel erg leuk om te doen, ook omdat het een sport is met erg strenge regels waar het fysieke overtredingen betreft.

Enthousiasmeren jeugd
Gedurende de maand juni kunnen alle basisschoolleerlingen van 10 tot en met 12 jaar elke woensdag van 16:30 tot 18:00u in de Pickerhal in Eibergen gratis komen kennismaken met de basketballsport. Deze dagen zullen vooral in het teken staan van ‘scoren’.  Via korte oefeningen en kleine wedstrijdjes zal de jeugd verder in aanraking worden gebracht met basketball. De deelname verplicht tot niets maar uiteraard hoopt de club dat deze actie veel kinderen dermate enthousiast zal maken dat uiteindelijk gaat leiden tot een lidmaatschap van de club.

Streetball
Op zondag 14 juni vindt op het basketballveldje in Park De Nieuwe Maat in Eibergen wederom een 3-tegen-3 streetball toernooi plaats. Veel spectaculaire ‘moves’ van de NBA-sterren zullen hier door  inheemse getalenteerde basketballers worden geshowed. Heel veel te zien dus, maar het is evenzogoed mogelijk om deel te nemen, omdat het toernooi is opgedeeld in een recreatieve en een prestatieve tak. Basketballers en niet-basketballers worden hierbij uitgenodigd om aan dit event deel te nemen. En uiteraard zijn er ook de nodige prijzen te winnen, ook individueel bij de dunk- , skill-, en shooting wedstrijdjes tussendoor.

Opgave is tot 6 juni a.s. mogelijk via de site van de BC Picker Reds: www.pickerreds.nl.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven