Ruurlose gastgezinnen verwelkomen voetballers

RUURLO – Zo’n 250 voetballers en begeleiders zijn komend weekeinde te gast in Ruurlo. Ze nemen deel aan het 25ste Internationaal Karel Stegeman A-Jeugdtoernooi. Zoals te doen gebruikelijk worden zowel de Nederlandse als buitenlandse gasten in gastgezinnen ondergebracht. Alleen de elftalbegeleiders verblijven gedurende het pinksterweekend bij hotel Avenarius.

Al 25 jaar maken de IKST-deelnemers, als onderdeel van hun gastgezin, drie dagen lang deel uit van de Ruurlose gemeenschap. Het is een gouden formule gebleken. De betrokkenheid en beleving van de Ruurloërs bij het toernooi is immens en voor de voetballers en het technisch kader wordt zoveel mogelijk gedaan om ze zich in Ruurlo thuis te laten voelen. Naast het sportieve gedeelte, is de trip naar Ruurlo voor de buitenlandse gasten vaak een kennismaking met een andere cultuur.

Finalisten 2008 keren terug
Titelverdediger IF Elfsborg maakt ook in 2009 opnieuw haar opwachting in Ruurlo. Ook Sparta Rotterdam, verliezend finalist van vorig jaar, keert terug in Ruurlo. De club ontving afgelopen zaterdag de prijs voor beste jeugdopleiding: de Rinus Michels-Award. De Rotterdammers waren voor het tweede opeenvolgende jaar genomineerd voor deze prijs. De voetbalschool van Sparta werd uitgeroepen tot beste, omdat de club er het afgelopen seizoen in slaagde om vijf spelers uit de eigen jeugd door te laten stromen naar het eerste elftal. Ook woog in het oordeel van de jury mee dat er dit jaar vier jeugdelftallen promoveerden en de A1 vorig seizoen de landstitel in de wacht sleepte.

Drie debutanten
Het Internationaal Karel Stegeman A-Jeugdtoernooi kent drie debutanten: KS Górnik Zabrze, Ankaraspor AS en Ajax Cape Town. Het deelnemersveld wordt gecompleteerd door de volgende clubs: IF Brommapojkarna (Zweeds kampioen), Tennis Borussia Berlin, KAA Gent, FC TPS Turku (Fins kampioen) en Ruurlo Onder-21.

Groep A
KAA Gent (België)  
IF Elfsborg (Zweden)
MSPN Górnik Zabrze (Polen)
Ajax Cape Town (Zuid-Afrika)
Tennis Borussia Berlin (Duitsland) 
Sparta Rotterdam (Nederland)

Groep B
FC Tescoma Zlín (Tsjechië)
FC TPS Turku (Finland)
Ankaraspor AS (Turkije)
FK Cukaricki-Stankom (Servië)
IF Brommapojkarna (Zweden)
VV Ruurlo (Nederland)

Om de 25ste editie luister bij te zetten worden op zondag 31 mei de tafels gedekt voor een jubileumontbijt. Gastgezinnen, vrijwilligers en deelnemers kunnen vanaf 8.30 uur aanschuiven aan dit ontbijt. Op maandag 1 juni wordt een feestelijke slotavond gehouden, waarbij om 20.30 uur de prijsuitreiking plaatsvindt.

Het Internationaal Karel Stegeman A-Jeugdtoernooi wordt op 30, 31 mei en 1 juni 2009 gehouden op sportpark ’t Rikkelder aan de Fürstenauerstraat 2 in Ruurlo.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven