Geurts neemt afscheid van brandweer

afbeelding-nieuw-roy-1276.jpgEIBERGEN – Brandwacht Theo Geurts (55) neemt na ruim 22 jaar afscheid van de vrijwillige brandweer in Eibergen. De ondernemer die aan de Groenloseweg een tankstation runt, wil meer tijd vrij maken voor andere hobby’s. Zondag 31 mei is zijn laatste dag dat hij actief is bij de brandweer.

“Er is een tijd van komen, en een tijd van gaan. Ik heb in die jaren met veel plezier bij de brandweer gewerkt. Het mooiste van het vak is dat je anderen kunt helpen in nood. Ook heb ik tijdens mijn dienstjaren veel respect gekregen voor ambulance- en politiepersoneel. Ook de andere brandwachten waar ik mee samengewerkt heb zijn voor mij allemaal broers en zussen. Het zijn klasse collega’s'”, vertelt Geurts.

Geurts werd door Leo Geerdink gevraagd om bij de vrijwillige brandweer te komen. Na een driejarige opleiding kon de brandwacht aan de slag. “Wat me het meeste is bijgebleven? Dat is het vlotdrama op de Berkel, ook een boerderij brand in de Holterhoek waar een vrouw om het leven kwam, nadat ze het huis weer in ging. Dat doet me wel wat.”

De ondernemer wil nu in zijn vrije tijd meer aandacht besteden aan zijn kleinkinderen, muziek maken en zijn grootste passie politiehonden trainen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven