Touwtrekkers op dreef in Borculo

03052009132.jpgBORCULO – Op het terrein van touwtrekvereniging Heure was afgelopen zondag het derde competitietoernooi gewest Oost . Ondanks de dreigende lucht bleef het droog. Dit leverde een prachtig wedstrijdverloop op. Eibergen was in de herenklassen goed op dreef. In de jeugdklasse debuteerde Eibergen met een nieuw team.

De damesklasse beet het spits af. Hierin moest het team van Eibergen de derde plaats afstaan aan Schutshof. In de dagrangschikking eindigden ze nog wel op een gedeelde derde plaats. In de 640 klasse kwam het team van Arend Schukkink sterk uit de startblokken. Met naaste concurrent OKIA (lijstaanvoerder) werden korte metten gemaakt. Verder wist het team na een mooie wedstrijd ook van Vios Bison te winnen. Eveneens werd titelkandidaat Heure terug verwezen. Met de volledige winst is Eibergen een punt verwijderd van OKIA dat eerste staat. Vios Bison staat derde.

Het middagprogramma werd gestart met een nieuw jeugdteam van TTV Eibergen. De onlangs gehouden ledenwerfactie heeft Eibergen een groot aantal nieuwe jeugdleden opgeleverd. Met nog enkele ervaren jeugdtrekkers verzamelde het team totaal zeven punten in de jeugdklasse. Een prachtige prestatie. Vios Bison 1 voert de lijst aan met negentig punten. In de 680 klasse werd er veel strijd om de podiumplaatsen geleverd. Ook hier was OKIA lijstaanvoerder. Echter het Holtense team had het erg moeilijk. Vios Bison en Eibergen bleken het best te kunnen presteren op de zandgrond. Het onderlinge duel eindigde onbeslist. Voor de rest wisten beide teams de volledige winst te behalen. Waardoor OKIA naar de tweede plaats werd verwezen. Vios Bison voert de lijst aan. Eibergen volgt op de derde plaats.

De volgende ronde in gewest oost is op zondag 17 mei in Eibergen. Op het sportpark aan de Haaksbergseweg wordt er vanaf 10.00 uur getrokken in alle gewichtsklassen. Voorafgaand word er woensdag 13 mei weer het scholentoernooi van de TTV Eibergen gehouden. ’s Middags beginnen de wedstrijden om 13.30 uur.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven