Twee minuten stilte in Berkelland

afbeelding-nieuw-roy-1291.jpgBERKELLAND – Op verschillende locaties in Berkelland vonden maandagavond dodenherdenkingen plaats. Berkellanders stonden stil bij de oorlogsslachtoffers die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen. 

De eerste herdenking was in Beltrum bij het oorlogsmonument aan het Mariaplein. Burgemeester Hein Bloemen hield daar namens de gemeente een toespraak. Hij stond stil bij Jos ten Brinke uit Rekken, die vorig jaar omgekomen is tijdens een aanslag in Uruzgan.

In Eibergen werd aan de Groenloseweg bij het monument twee minuten stilte gehouden. Ook daar was burgemeester Bloemen aanwezig. Needenaren kwamen massaal naar het monument op de Needse Berg, wethouder Dennis Meijerink legde daar een krans. Muziekvereniging Concordia zorgde voor een muzikale noot.

Op de Algemene Begraafplaats in Borculo werden de omgekomen piloten en andere oorlogsslachtoffers herdacht. In Ruurlo begon om 19.00 uur een dienst in Dorpskerk. Wethouder Johan Vennevertloo was daarbij aanwezig. Na de dienst werd er een stille tocht gehouden naar het monument aan ’t Rikkelder. De wethouder legde daar ook een krans. Bij de herdenking waren de Achterhoekse oorlogsveteranen van het Korps Mariniers aanwezig.

[nggallery id=257]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven