Berkellandse touwtrekkers sterk op NK

afbeelding-nieuw-roy-8848.jpgBERKELLAND – Afgelopen zaterdag werd de eerste dag van het NK touwtrekken gehouden. Berkellandse teams streden in Dalerpeel om de titel en met succes.

Het eerste succes was voor TTV Eibergen. Ze trokken in de 640 klasse zich overtuigend door de plaatsingspoule. Hierin werden Okia en Heure met een goed lopend team verslagen. Ook de volgende wedstrijden wist het team goed te doorstaan tot de trek tegen Veense Boys. Deze werd met de wetenschap dat Eibergen geplaatst was, verloren. In de halve finales was wederom Heure de tegenstander.

De ploeg uit Borculo had al teveel krachten verloren en verloor kansloos. In de finale trof Eibergen weer Veense boys. Na een zware eerste trek waarin Eibergen de overwinning voor het grijpen had werd de ploeg gediskwalificeerd. Daarna kon in de tweede trek Eibergen niet meer genoeg spanning op het touw zetten en ging de strijd verloren. Een zilveren medaille voor Arend Schukkink en zijn mannen.

In de jeugdklasse had Vios Bison zich versterkt met twee leden van de TTV Eibergen. Dit pakte goed uit. In de poule werd een wedstrijd verloren aan Streefkerk. Hierna pakte de ploeg alle punten zodat ze zich voor de finale plaatsten. Ook streefkerk had zich geplaatst en Vios Bison kon de eerdere fout goed gaan maken. Dit lukte ook perfect. Vios Bison was de ploeg met de betere stijl en trok zich naar goud.

In de 720 klasse was het Heure die de berkellandse eer hoog hield. Ging het in de poule nog moeizaam en wist de ploeg zich als derde te plaatsen. In de halve finale kwam de trein op gang en werd het team van Veense Boys met klasse verslagen. Heure won goud in de 720 klasse.

Aanstaande zaterdag zijn er wederom kampioenschappen in de 600, 680 en 540 klasse voor heren en de dames 560 klasse. Het kampioenschap word in Bentelo georganiseerd.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven