Fietsenkijkdag bij politie goed bezocht

fietsenkijkdag-002.jpgBORCULO – Zo’n 35-40 mensen hebben zaterdag tussen 9.00 en 12.00 uur de fietsenkijkdag bij de politie in Berkelland bezocht. Op het politiebureau in Borculo stonden 50 fietsen uitgestald waarvan de rechtmatige eigenaar in een eerder stadium nog niet viel te achterhalen. Vijf fietsen zijn inmiddels terug bij de rechtmatige eigenaar.

Volgens de woordvoerster van de fietsenkijkdag is het opvallend dat er veel meer mensen komen kijken dan in eerdere jaren. Bij eerdere fietsenkijkdagen kwamen er hooguit een paar mensen kijken.

Het valt nog steeds op dat er veel mensen zijn die geen aangifte doen van fietsendiefstal. Er staan een flink aantal fietsen die vrijwel nieuw zijn. Er is vanaf begin dit jaar een vernieuwde aanpak van het fietsenproject binnen de politie Berkelland. Hierbij is er onder andere meer publiciteit omtrent de fietsenkijkdagen, preventie en de noodzaak van het doen van aangifte.

Aangifte is eenvoudig te doen via de website www.politie.nl. Dit jaar zijn er door deze vernieuwde aanpak al zo’n 35 fietsen bij de rechtmatige eigenaars teruggekomen. Ondanks het feit dat de woordvoerster nog geen vergelijk heeft tussen begin 2008 en begin 2009 lijkt het er sterk op dat de vernieuwde aanpak zijn vruchten af werpt.

[nggallery id=318]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven