Haarlo viert weer drie dagen feest

HAARLO – Op 2, 3 en 4 juli vinden in Haarlo weer de zomerfeesten plaats. Inmiddels zijn her en der in het dorp de voorbereidingen voor het komende feest al weer volop in gang, zowel op bestuurlijk vlak als door de deelnemers aan een of meerdere onderdelen.

Donderdag 2 juli
Dit jaar worden de 55-plussers uit Haarlo (oud Haarlo’ers zijn uiteraard ook welkom) al voor 11.00 uur verwacht om deel te nemen aan een rondrit per luxe touringcar. De bus zal hen naar de streek “van Jonge Leu en Oale Groond” rond Deurningen (Twente) brengen met onderweg een broodmaaltijd  en een pauze bij het café uit de serie. Deelnemers dienen zich vooraf aan te melden bij Annie Nijhuis (tel 0545 – 26 15 94). Aangezien de bus een beperking heeft qua aantal deelnemers. De eigen bijdrage bedraagt € 7,50 p.p. (oud Haarlo’ers € 12,50 p.p.).

Donderdagavond vanaf 19.00 uur kan de schoolgaande jeugd wederom een ballon ophalen bij de ballonnenblazers, welke zich bevinden bij de “obs de Voshaar”. Om aansluitend deel te nemen aan de ballonoptocht. Voor deelnemer met de ballon met de grootste afstand zal er te zijner tijd nog een prijsje in het verschiet liggen. Aansluitend (rond 19.30) verzorgen de muziekverenigingen Accoord en de Eendracht een avondconcert. uitgangspunt is dat dit op het pleintje voor de Nederlandse hervormde kerk “De Kluntjespot” plaats vind, echter bij slecht weer zal worden uitgeweken naar het Kulturhus. Aansluitend aan het concert kan er in een ongedwongen sfeer worden nageborreld en zal er een hapje van de barbecue aanwezig zijn.

Vrijdag 3 juli
Om 9.00 uur worden de Haarlose peuters, en de schoolgaande kinderen t/m groep 8, verwacht voor de kinderactiviteiten. In een Amerikaanse/western stijl en met hopelijk vele stoere cowboys en beeldschone squaws wordt aan deze morgen op een sportieve manier invulling meegegeven. In aansluiting hierop zal rond 12.15 uur Haarlo zich langzaam maar zeker in gereedheid brengen voor de optocht, welke vrijdagmiddag voor de eerste maal door het dorp zal trekken. Om 13.15 uur vertrekt onder aanvoering van het Koninklijke paar van 2008 en met een muzikale noot van de gelegenheids fanfare De Eendracht/Accoord de bonte stoet door Haarlo.

Na de optocht, rond 15.00 uur zullen de volkspelen (vogelschieten, vogelgooien en jeugdschieten) op het feestterrein achter HCR Prinsen hun aanvang hebben. De deelnemers zullen de onderlinge strijd weer aanbinden om de eer en het koningsschap van 2009. Als laatste onderdeel voor de vrijdag is de Hoarlsenavond gepland bij HCR Prinsen. Vanaf 20.00 uur zal de band `Forever` hier zijn muzikale registers open trekken voor een waar dorpsfeest, tevens zullen de Haarlose buurten acte de présence geven in de buurtplayback.

Zaterdag 4 juli
Na een voor velen korte nacht zal vanaf 7.00 uur de reveille weer klinken, dorpsherauten zullen weer kris kras door en rond Haarlo gaan voor de muzikale wekdienst met trompet. Vanaf 8 uur worden de dames en heren vanaf 12 jaar verwelkomt om deel te nemen aan de klootschietwedstrijden. Voor de jeugd van 6 tot 16 jaar is er wederom een viswedstrijd aan de Berkel georganiseerd. Deelnemers dienen in bezit te zijn van een eigen hengel en zwemdiploma. Om 13.00 uur zal de optocht zich voor de 2e maal opstellen, om vervolgens rond 13.15 uur te vertrekken. Ditmaal met de toegekende prijzen. Na de optocht wordt een ieder op de feestweide verwacht voor Wild West Haarlo, dit betreft een zeskamp in western stijl die in buurtverband zal worden afgewerkt. Als randactiviteit worden de deelnemende teams verzocht om een heuse tipi te bouwen op het feestterrein. De kinderen kunnen zich uitleven op het springkussen of een ritje maken op een pony.

Na al deze activiteiten is het nog goed nafeesten, en dat doen we op de zaterdagavond vanaf 20.30 uur met de top 40 band Hike. Tijdens de vrijdag en zaterdag zal er een (voor Haarlose begrippen grote) kermis aanwezig zijn.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven