Klootschieters strijden om Achterhoekcup

achterhoekcup-20-6-2009-049.jpgHAARLO – Zaterdag zijn de finales gespeeld voor de Achterhoekcup. Gestart vanaf café/restaurant Prinsen in Haarlo, waar over en weer de nodige kwinkslagen werden uitgedeeld en figuurlijk de bekers al werden uitgedeeld vertrokken de spelers naar de picknickplaats aan de Oude Borculoseweg.

De herenfinale ging tussen `t Loo de winnaar van de laatste drie finales en EKV (Eibergen). Onder de leiding van scheidsrechster Hetty Althoff werd aan de finaleronde 7 schoten per persoon afgelegd. `t Loo had in de basis uiteraard alleen maar gebroeders Ter Maat (Erik, Herman, Andrè en Jan). EKV gooide in de samenstelling Michael en Rick Roerdink (neven), Bert Maatman en Tom Meyer.

Hoewel EKV de laatste wedstrijden op dreef was, was de verwachting van `t Loo dat ze dit varkentje ook wel zouden wassen, zoals ze ook in de voorronden met hun tegenstanders gedaan hadden. Echter hoewel `t Loo nog heel even voor gelegen heeft, kwam EKV al snel op voorsprong en bouwde deze gestaag uit. In ronde 5 kwam `t Loo van 3 naar 2 schot terug maar daarna was het weer snel EKV dat snel orde op zaken stelde en met meer dan 3 schot verschil aan het langste eind trok.

De dame onder leiding van scheidsrechter Bennie Rooks starten een uur later. In deze finale speelden Respelhoek in de samenstelling Saskia Wiegers, Suzanne Horstman, Gerda Meijer en Inge Lubberding. De tegenstandster s van Leugemorshoek waren Diana ten Lohuis, Anke Kuiperij, Jannie Floors en Gerda Schaperclaus. Oppervlakkig rustig en vrolijk keuvelend trokken de dames ten strijde. Maar als er dan een goed schot gedaan werd, kwamen er oerkrachten in de dames naar boven en luid schreeuwend werd de kloot nog verder gewenst. Een slecht schot werd snel vergeten en beterschap voor de volgende beurt gewenst.

Bij de start ging het gelijk op. Dan Respelhoek voor dan weer Leugemorshoek. Verbazingwekkend maar de gehele wedstrijd over de 4 x 7 schot dus 28 worpen is het geen enkel team gelukt een voorsprong van meer dan een schot te halen. Na de 3e ronde was het wel Leugemorshoek dat steeds een kleine voorsprong behield. En hoewel nooit meer dan tientallen meters bleken ze deze tot het eind toe vast te kunnen houden.

Uitslag Achterhoekcup

Heren:
1e EKV
2e `t Loo

Dames:
1e Leugemorshoek
2e Respelhoek

[nggallery id=358]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven