Leerlingen aan het werk in Gedenkbos

gedenkbos-039-border.jpgNEEDE – Elke dinsdagochtend fietsten Erik, Bas, Patrick, Luc, Zafer en Bas van praktijkschool MaxX dit schooljaar naar het Gedenkbos aan de Waterleidingdijk in Neede. Daar leerden de jongens de fijne kneepjes van het beheer van bos en plantsoen.

Schoffelen, snoeien van bosplantsoen en bomen, maaien, houtsnipperpaden onderhouden. Praktijkles op locatie, waar zowel praktijkschool MaxX als het bestuur van het Gedenkbos baat bij hebben. Henk ten Hoopen, bestuurslid bij het Gedenkbos, en docent Henny Welsink bespreken van te voren welke werkzaamheden per week het beste aansluiten bij het opleidingsplan.

In het Gedenkbos gaat het vooral om het grovere hovenierswerk, in de schooltuin ligt het accent op tuinonderhoud. De samenwerking verloopt uiterst goed. Henk ten Hoopen: “De jongens nemen ons flink wat werk uit handen, en zijn echt geïnteresseerd. Natuurlijk ook in de koffie en koek die mijn vrouw elke week brengt.”, voegt hij er met een glimlach aan toe. Docent Welsink vult aan: “Inderdaad, naar de koffietijd wordt altijd uitgekeken. Het hoort ook bij het werken zoals dat bij een groenbedrijf gaat. Het is anders dan op school.”

Vier van de genoemde jongens hebben vorige week hun certificaat “werken in het plantsoen” gehaald. Alle vaardigheden die daar bij komen kijken hebben ze uitgebreid in het gedenkbos kunnen oefenen. Tegelijkertijd leren ze een groot aantal boomnamen en hun kenmerken. Tevens laten deze jongens zien dat ze niet van suiker zijn. Onder allerlei weersomstandigheden wordt er doorgewerkt en soms mogen ze even schuilen onder de schuilhut die er door de houtafdeling van MaxX  is neer gezet. Kortom het is een prachtige plek.

Vandaag dinsdag, 30 juni, is het voor dit schooljaar de laatste keer dat de jongens aan de slag gaan in het bos. Bij de koffie was er dan ook om 10.00 uur iets extra lekkers voor de heren. De leerlingen komen uit Lichtenvoorde, Eibergen, Zieuwent, Haaksbergen en Ruurlo.

[nggallery id=384]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven