‘Moeten we stemmen met een potlood?’

afbeelding-nieuw-roy-9616.jpgBERKELLAND – Inwoners die donderdag een stembureau bezochten voor het Europees parlement moesten even wennen aan de ouderwetse stemmethode. Ruim 15 jaar terug was het de laatste keer in onze voormalige gemeenten dat er gestemd werd met potlood en papier.

Het stemmen met computers is afgeschaft omdat er voorgaande jaren discussies zijn ontstaan over de beveiliging van computersystemen. Ook via internet kan er niet meer gestemd worden. “We hebben nu extra werk, maar we weten zeker dat het goed gebeurd. Vanavond om 21.00 uur sluit het bureau. Waarschijnlijk zijn we rond 22.00 uur klaar met het tellen van de stemmen. Alles moet met de hand gebeuren dat heeft ook wel wat” zegt voorzitter Stefan Nijhuis op het stembureau in het gemeentehuis in Eibergen.

De redactie van Nieuwsuitberkelland.nl nam vanmorgen even polshoogte op diverse stembureaus in Berkelland. In Neede werden er rond 10.30 uur in het Raadhuis 116 stemmen geteld. Iets laten om 11.15 uur stond de teller in het Ruurlose Kulturhus op 130. Inwoners uit Beltrum moesten naar de Wanne om hun stem uit te brengen, omstreeks 12.00 uur waren er 130 stemmers geweest.

Vanavond tot 21.00 uur kunt u nog stemmen, dat kan op verschillende locaties.

Klik hier voor de uitslag

[nggallery id=312]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven