NGV ook goed op dreef in Doetinchem

NEEDE – De Needse Gymnastiek Vereniging heeft ook meegedaan toestelfinales in Doetinchem. Voor de meisjes waren deze wedstrijden een grote uitdaging, omdat ze hier moesten turnen op soms wel drie niveaus hoger dan ze het hele seizoen geturnd hadden.

De turnsters namen dan ook deel met name om wedstrijdervaring op te doen, het was niet te verwachten dat er ook prijzen mee naar huis genomen zouden worden.

Toch wist Lynn Rexwinkel een mooie bronzen medaille op sprong te behalen in de categorie pupil 2 niveau 8, ze moest hierbij over de pegasus springen die maar liefst op een hoogte van 1:25 meter stond, 15 centimer hoger dan Lynn gewend is. De pegasus stond zo hoog omdat deze wedstrijd mede als een voorbereiding wordt gezien op het volgende seizoen. Dan komt Lynn uit in de leeftijdsklasse jeugd en dan moet de pegasus omhoog, op vloer en balk kwam Lynn net te kort voor een podiumplaats.

Denise ten Damme junior niveau 7 en Merle Lansink jeugd niveau 8 turnden allebeide op maar liefst vier toestellen, helaas viel Denise 3 x van de balk af en maakte ze een fout op sprong,  op Vloer en Brug turnde ze erg goed. Merle liet op Brug  een nieuw onderdeel zien dat ze sinds kort beheerst dit ging geweldig, er was dan ook een luid “Yes” uit haar mond te horen toen dit onderdeel luktte, dat ze niet op het podium kwam bij brug maakte vervolgens niet meer uit. Op de overige toestellen turnde Merle een goede wedstrijd, waarbij ze zeker niet onderdeed bij de andere deelneemsters.

Cyrelle Tenhagen Jeugd niveau 8 kwam uit op Vloer, Balk en Sprong, ze turnde een goede wedstrijd, en deed goed in de middenmoot mee. Samantha Warren Junior niveau 7 kwam uit op Balk, Vloer en Sprong, helaas viel ze hard met het inturnen op Balk waardoor ze zich licht blesseerde aan haar ribben en been, deze blessure speelde haar de rest van de wedstrijd parten.

Marieke Kremer jeugd niveau 8 deed mee op sprong jammer genoeg gooiden haar zenuwen roet in het eten, en sprong ze veel slechter dan ze normaal kan, ze eindigde dan ook niet op het podium. Birgit Bos jeugd niveau 8 kwam uit op Balk en Sprong, zij turnde een goede wedstrijd, maar kwam net te kort voor het podium. Sabine Redeker jeugd niveau 8 deed mee op balk, ze begon erg goed, helaas viel ze met de handstanddoorrol van de balk af, waardoor haar score omlaag kelderde. Al met al kunnen de turnsters van NGV terug kijken op een leuke maar vooral ook leerzame wedstrijd.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven