Nieuwe school komt tegenover Kulturhus

pict0085.jpgRUURLO – De nieuwbouw van de St. Willibrordusschool op het terrein van de Voetbalvereniging Ruurlo valt of staat met de verkoop van een perceel grond voor woningbouw. De opbrengst daarvan is nodig om het voetbalcomplex – juist vanwege de schoolbouw – te herinrichten.
 
De nieuwe school gaat gebouwd worden tegenover het Kulturhus, waardoor een sociale integratie ontstaat tussen de sportaccomodaties, de school en het diensten- en culturele centrum. Het schoolbestuur wil meer dagarrangementen (tussen- en naschoolse opvang onder andere) gaan bieden en zal voor het hele complex 3.500 vierkante meter nodig hebben, drie maal zoveel als het perceel waarop de oude school staat. Naast de nieuwe school komt aan de Fürstenauerstraat een groot parkeerterrein.
 
De schoolbouw betekent dat het 35 jaar oude verenigingsgebouw (kantine en kleedkamers) moet verdwijnen om op een andere plaats tussen de velden herbouwd te worden. Door het afstoten van trainingsveld 2 (het terrein langs de Enkeerdlaan) voor de woningbouw zullen de overige velden efficiënter gebruikt moeten worden. Het verenigingsbestuur wil daartoe het hoofdveld en veld 2 (langs de Nieuwe Weg) van kunstgras en verlichting voorzien.

Ook de bouw van een tribune langs het hoofdveld staat op de verlanglijst. De gemeente heeft voor de bouw van de nieuwe St. Willibrordusschool 1,5 miljoen euro gereserveerd. De planning is dat de school over twee jaar wordt opgeleverd. Om de woningbouw mogelijk te maken, zal de gemeente in het najaar een bestemmingsplan procedure starten. De voetbalvereniging zoekt intussen een zogenoemde “risicodragende” investeerder voor de woningbouw. Er zouden al interessante contacten zijn gelegd. Over de bedragen die met de herinrichting van de terreinen zijn gemoeid, wil het voetbalbestuur nog niets meedelen. (Op de foto op de achtergrond het perceel waar woningbouw bedacht is).

(bron: www.ruurlovandaag.nl)

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven