Rekkense redt reegeitje van dood

img_0053.jpgREKKEN – Vajra Rychtarski heeft dinsdag een reegeitje gered van de dood. Het dier was al vier dagen aan het roepen rond het huis aan de Rakekolkweg. Normaal komt de moeder het jonge dier ophalen maar dat gebeurde niet. Waarschijnlijk is ze omgekomen in het verkeer.

“We hebben het diertje gevangen. Het reegeitje was ongeveer vijf dagen oud. Meteen is de dierenambulance in Doetinchem gebeld. Die kwam ter plaatse en heeft het geitje meegenomen naar een opvangplek in Halle. Er komen hier vaker dieren aanlopen. Het lijkt wel of het huis aantrekkingskracht heeft”,aldus Sahajo Rychtarski.

De dierenambulance heeft deze week vier reegeitjes bij particulieren opgehaald. Dat gebeurde in Rekken, Etten, Breedenbroek en Doetinchem.

Gerrit Wissing van de ambulance geeft aan dat mensen niet aan de jonge dieren moeten komen. “Ze bedoelen het goed. Maar als je er aan zit komt de moeder van het dier niet meer terug.”

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven