Storten slib mogelijk onder voorwaarden

BORCULO – De stort van slib in de Hambroekplas 3 bij Borculo kan voor extra vervuiling zorgen. Daar moeten extra voorwaarden komen om de verontreiniging van de bodem te voorkomen. Met dat advies komt de commissie Verheijen aan minister Cramer van milieu.

In reactie op commotie rond de slibstort in een aantal plassen, waaronder de Hambroekplas 3, is in opdracht van de minister een rapport gemaakt omtrent de slibstort in Gelderse plassen. Actievoerders trokken enkele weken geleden van leer tegen de viezigheid die onder andere in de Hambroekplas 3 terecht gekomen was.

De commissie geeft ze nu deels gelijk. De huidige regels voldoen niet voor de Hambroekplas 3. Industrieafval kan daar beter niet gestort worden. Er zal nu bekeken worden of er voor de Hambroekplas 3 extra maatregelen nodig zijn. Hambroekplas 1 is een recreatiegebied met strandjes en zwemwater. Hambroekplas 2 is een natuurgebied waar vele vogelsoorten hun broedplaats hebben.

Ook bij de Hambroekplas 3 zijn vele soorten vogels in grote aantallen zichtbaar.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven