Crossterrein in Holterhoek op de schop

afbeelding-nieuw-roy-12594.jpgHOLTERHOEK – Het crossterrein aan de Winterswijkseweg krijgt een grote metarmafose. Op dit moment zijn vrijwilligers van Holterhoek Actief en de Kottense Autocross Club druk bezig met het opknappen van het terrein.

“We hebben de koppen bij elkaar gestoken en een plan gemaakt. Waarom we nu in deze hitte bezig zijn? Het is hier allemaal klei. Als het nat is kun je de grond niet bewerken. Het meeste werk zit in de crossbaan. Deze wordt helemaal opnieuw ingericht. Veiligheid staat voorop. Daarom hebben we op diverse plekken hoge wallen aangelegd. Nu kunnen de deelnemers niet meer uit de bocht vliegen”, vertelt Harrie Overkamp.

Het hele terrein heeft nu een goede drainage. Normaal met een flinke regenbui staat alles blank. In de meeste gevallen moest een activiteit dan worden afgelast. Nu hoeft dat niet meer. En is de organisatie er zeker van dat een cross door kan gaan.

Ook is het voetbalveld/vijver en het stukje grond waar jaarlijks het paasvuur wordt aangestoken opgeknapt. “We hebben deze investering niet zomaar gedaan. Als alles klaar is dan kunnen we hier voor het eerst een NK autocross organiseren, we voldoen nu aan alle eisen”, aldus Marco Raben van de Kottense Autocross Club.

Overkamp heeft nog meer op het programma staan. “Nu kunnen we veel meer, ik zit te denken aan een trekkertrkek en een combinerace. Wanneer de feestelijke opening is? Dat doen we bij het eerst volgende activiteit. Dan mag iemand een lintje doorknippen.

Brandje in Rietmolen!
Brandweer Neede moest woensdagavond uitrukken voor een buitenbrand in Rietmolen. Langs de Buurser Beek stond een deel van de kade in brand. Het vuur was snel onder controle. De koeien in de wei hadden er niet veel problemen mee. Ze stonden na de brand even bij te praten!(zie foto hieronder).

[nggallery id=427]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven