Dieven gaan er met beelden vandoor

RUURLO – Voor de tweede keer binnen drie jaar hebben onbekenden het gemunt op de beelden in het doolhof van Ruurlo. Woensdagavond werd door één van de vrijwilligers – die toevallig na sluitingstijd nog even een kijkje kwam nemen – een beeld buiten de poort aangetroffen.

Er bevonden zich op dat moment enkele jongelui ter hoogte van de ingang, maar zij wisten van niets, zeiden ze. Na inventarisatie bleek dat er vier beelden zijn verdwenen. Ook twee jaar geleden, kort na de overname van het doolhof werden er ook een aantal beelden vernield en gestolen. De beelden – 20 stuks – maken onderdeel uit van een wisselende beeldententoonstelling die op de zoektocht door het doolhof te bezichtigen zijn. Zij worden beschikbaar gesteld door de vereniging Kunstkring Ruurlo, die ook een aantal beelden in de tuin van het kasteel Huize Ruurlo heeft staan.

De Stichting Toeristische Activiteiten Ruurlo (STAR) vindt het onbegrijpelijk dat men niet met de handen van andermans spullen af kan blijven. Bovendien moeten de daders zich op oneigenwijze toegang hebben verschaft tot het doolhof. Voor de schade draaien de STAR en de Kunstkring op en deze bedraagt ongeveer € 1000.

De STAR hoopt dat de daders tot inkeer komen en de beelden alsnog bij het doolhof afleveren. Er is inmiddels aangifte gedaan bij de politie. Zij hebben de zaak in onderzoek. De politie vraagt mensen die iets bijzonders hebben gezien, contact op te nemen met 0900 – 8844.

(Bron: www.ruurlovandaag.nl)

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven