Jongens verdacht van meerdere misdrijven

BERKELLAND – Drie jongemannen uit Berkelland en Lochem worden verdacht van diverse misdrijven. Zij hadden het vooral voorzien op auto’s die na de nodige kilometers beschadigd werden achtergelaten. Een 21-jarige verdachte uit Lochem is na voorgeleiding voor de Rechter-commissaris onder voorwarden in vrijheid gesteld.

De politie hield eind mei twee inwoners uit de gemeente Berkelland (16 en 22 jaar) en één inwoner uit de gemeente Lochem (21 jaar) aan. Zij worden ervan verdacht in de maanden april en mei van dit jaar in Neede, Ruurlo, Lochem en Barchem vijf auto’s te hebben gestolen. Een zesde poging in Ruurlo mislukte. Na met de auto’s te hebben rondgereden, werden ze soms beschadigd achtergelaten. Tijdens één van de ritten reed de 21-jarige tegen een gevel van een woning in Lochem. Na het ongeval nam hij direct de benen. Een andere auto werd op een zandweg in Borculo achtergelaten nadat men met meerdere inzittenden tegen een boom was gebotst.

Tijdens het onderzoek werd de diefstal van een scooter in Borculo opgelost. De tweewieler werd in Diepenheim aangetroffen en in beslag genomen. De 21-jarige wordt er ook van verdacht met een zelfgemaakte collectebus in Barchem te hebben gecollecteerd. Hij was wèl voor een bestaande stichting aan het collecteren, maar op dat moment vond er geen landelijke collecte plaats. De politie kreeg diverse meldingen van mensen die de collectant niet vertrouwden. Hij werd echter niet meer aangetroffen. Ook werd een verklaring afgelegd over de diefstal van een navigatiesysteem in Ruurlo. Naar aanleiding van een oproep in de regionale media over deze diefstal meldde zich de gedupeerde.

De 21-jarige verdachte wordt van de meeste feiten verdacht. Hij is voorgeleid voor de Rechter-commissaris in Zutphen en onder voorwaarden in vrijheid gesteld. De gedupeerden zijn in kennis gesteld van het verloop van het politieonderzoek. Het proces-verbaal wordt binnenkort bij het openbaar ministerie aangeboden.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven