Kalverclub Berkelland sluit seizoen af

kalveropvok 017-border.jpgBORCULO – Zaterdagavond was er op Erve Bloemena bij de familie Hofman-Meppelink aan de Beltrumseweg groot feest bij de slotavond van de Kalveropfokclub Berkelland. Overdag vonden door de jury de eindkeuring plaats bij de deelnemende kinderen en ’s avond om 20.00 uur de prijsuitreiking en toelichtingen.

Hierna was er gelegenheid om gezamenlijk de keuringen op DVD  terug kijken en tot slot een gezellige avond met ouders, broertjes en zusjes onder het genot van een hapje en een drankje. Het was weer een leuk seizoen voor de kinderen en vooral ook voor de kalfjes. De kinderen hebben weer netjes en liefdevol hun kalfjes verzorgd en getraind. Er moest voor de jury een rondje worden gelopen. In een eerder stadium komen de commissieleden twee keer onaangekondigd kijken hoe het gaat. Al met al best spannend maar vooral erg leuk en leerzaam. Het bestuur geniet elk jaar weer in volle teugen van de vreugde die het met zich mee brengt.

Volgens de juryleden is het opfokken een topsport. Er wordt veel van de kinderen gevraagd. De juryleden roemden de kinderen voor hun inzet en resultaten. Er wordt onder andere gekeurd op toilet, lopen en opknippen. Bij het begin is er een instructieavond waarop voorlichting aan de kinderen wordt gegeven. De kalfjes zelf zijn niet bij het feest aanwezig; vanuit veterinair oogpunt is dit niet langer toegestaan en gewenst. Er waren dit jaar 13 deelnemers verdeeld over 2 groepen; nieuwelingen en gevorderden. De kinderen zijn in de leeftijd van 6 tot 12 jaar.

De kinderen werden ruimschoots in de watten gelegd met fraaie prijsbekers. Ook waren er voor alle kinderen nog vele andere prijzen die beschikbaar zijn gesteld door de vele sponsoren van de club. De Kalveropvokclub Berkelland bestaat ruim 50 jaar.

De einduitslag van de thuis- en de eindkeuring:

Bij de nieuwelingen :
1e prijs Marije Esselink uit Geesteren met haar kalf Milana (159 punten)
2e prijs Rianne Hilhorst  uit Geesteren met haar kalf Mathilde (155.5 punten)
3e prijs Rik Schurink  uit Eibergen met zijn kalf Veldhoek Yske (152 punten)

Bij de gevorderden :
1e prijs Hidde Harbers uit Borculo met zijn kalf Kwik (169.75 punten)
2e prijs Jetske Harbers uit Borculo met haar kalf Keurly (167.5 punten)
3e prijs Rik Hilhorst uit Geesteren met zijn kalf Gonda 91 ( 167 punten)

De wisselbeker, voor degene met het hoogst aantal punten van zowel de nieuwelingen als de gevorderden, ging dit jaar naar de 8-jarige Hidde Harbers uit Borculo. Samen met zijn zwartbonte kalf Kwik vormde hij dit jaar het beste duo.

[nggallery id=398]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven