‘Nu ga ik op de fiets naar Rome’

afbeelding-nieuw-roy-12026.jpgEIBERGEN – Wim Ebbers (64) uit Lichtenvoorde heeft dinsdag afscheid genomen van basisschool Op d’n Esch, vier jaar lang was hij actief als conciërge. Bijzonder is dat Ebbers iedere dag van Lichtenvoorde naar Eibergen heeft gefietst. Dat is heen en terug ruim 40 kilometer. Regen, harde wind, sneeuw, of een bloedhete dag. Je zag de Lichtenvoordenaar altijd langs de N18 fietsen.

Leerlingen, ouders en leerkrachten namen ’s middags afscheid. Ook oud leerlingen kwamen langs om de conciërge te bedanken. “Als conciërge binnen de school was je de spin in het web. Vaak is dat degene die altijd weet waar iets staat of waar iets gebleven is. Je was voor de kinderen ook een belangrijk aanspreekpunt. Voor sommige kinderen zelfs een vaderfiguur. Wat dat betreft was je een conciërge met een extra functie”, vertelt Marlies van den Beld (consulent van de Hameland).

De carriere van Wim Ebbers begon na de basisschool – in 1955 – hij ging aan de slag als schoenmaker. Na elf jaar stapte hij over op een heel ander vak, lasser van melkkoetanks. Dat heeft hij ook tien jaar gedaan. Door problemen met zijn been is hij na deze job – in 1987 – bij de Hameland komen te werken. Daar heeft de Lichtenvoordenaar gewerkt als beheerder van Cultureel Centrum Den Diek (Lichtenvoorde), beheerder sporthal Aladna (Lichtenvoorde), en na 2005 maakte Ebbers een overstap als conciërge bij Op d’n Esch.

“Wat ik nu ga doen?, fietsen natuurlijk. Binnenkort ga ik op de fiets naar Rome en Spanje. Lekker genieten de natuur en de rust.”

Zout strooien in de zomer?
Op de Beltrumseweg in Eibergen reed dinsdagmiddag een strooiwagen gevuld met zout (zie foto’s hieronder). We vroegen ons af waar het glad was. Nergens dus, de gemeente was de routes aan het rijden die normaal met glad weer worden gestrooid. Dit omdat er waarschijnlijk een nieuw gladheidsbestrijdingsplan komt in Berkelland. De gemeente wil effectiever strooien, dit is beter voor het wegdek, en milieu. Ook kost het minder geld. Eind dit jaar moet de gemeenteraad een beslissing nemen over dit nieuwe plan.

[nggallery id=408]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven