Touwtrekkers reizen af naar Taiwan

touwtrekken-goed.jpgEIBERGEN/BELTRUM – Van 16 tot 26 juli worden de World Games gehouden in Kaohsiung-Chinese Taipei (Taiwan). Een groep selectiespelers die gevuld is met diverse spelers van touwtrekverenigingen uit Berkelland doet ook mee.

Vanaf begin dit jaar is er een selectieploeg van de Nederlandse Touwtrekbond fanatiek aan het trainen om deel te nemen aan de World Games. Dit zijn de kleine Olympische spelen voor erkende sporten die niet aan het Olympische hoofdtoernooi mogen deelnemen. Touwtrekken staat inmiddels voor de achtste keer op het programma.

Aan het toernooi mogen alleen de zes beste landen van de wereld meedoen. Nederland heeft zich tijdens de laatste W.K. in Zweden kunnen plaatsen in zowel de 640 als de 680 klasse voor Heren. De Nederlandse dames komen uit in de 520 klasse. Naast touwtrekken doen er sporten mee zoals korfbal, beach handbal, softbal, rugby, powerlifting en Karate Squash.

Er nemen 4500 atleten uit meer dan 100 landen deel aan de World Games. Bondscoach voor de twee herenteams is de Eibergse succescoach Marty te Luggenhorst. Met Eibergen behaalde hij vele successen op de grote Internationale toernooien. Hij stelde de selectieploeg samen uit verschillende verenigingen. Van Eibergen nemen deel: Ivo Brugman, Erwin Leusink, Gerben Jansen, Edwin Goorhorst, Rudie Lammers en Wilfried Klumpers. Bij de dames komt Nanda Oude Egberink uit. Van Vios Bison zijn Arnold te Bogt, Bennie Baak en Teun Huirne van de partij. Daarnaast zijn er spelers van Koapmansboys, Jagersrust en ’t Touwtje geselecteerd.

De eerste klassen die in actie komt is de 680 klasse. Op zaterdag 18 juli beginnen de wedstrijden om 15.00 uur. Op zondag is de 640 aan de beurt en op maandag het damesteam. De heren 680 hebben een gouden medaille te verdedigen die vier jaar geleden in Duisburg werd behaald. De dames behaalden toen brons.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven