Bestuurder uit Ruurlo negeert stopteken

RUURLO – Een 28-jarige man uit Ruurlo in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist negeerde stoptekens van de politie en probeerde te ontkomen, agenten wisten hem korte tijd later toch in te rekenen.

De politie zag de automobilist omstreeks 00.45 uur op de Varsselseweg in Velthoek rijden. Zij wilden een reguliere controle uitvoeren en reden achter de automobilist aan. Toen de politie de bestuurder staande wilde houden, negeerde hij alle stoptekens en ging er met hoge snelheid vandoor. Hierbij behaalde hij snelheden van zo’n 100 km per uur waar 30 of 50 km per uur is toegestaan. Tijdens deze rit hadden de agenten het zwaailicht van hun dienstvoertuig en het stopbord in werking gesteld.

In Hengelo (Gld) stopte de bestuurder. Hier werkte hij mee aan een blaastest die uitwees dat de man onder invloed van alcohol was. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij een promillage van 0,6 promille blies. Het rijbewijs van de man is ingevorderd wegens de gereden snelheden en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven