Bezoekers Openluchttheater houden het droog

EIBERGEN – Het Openluchttheater Eibergen beschikt de rest van het seizoen over een noodoverkapping. Met Bureau Sportwijzer is een deal gesloten over de huur van een parachute met een doorsnee van 20 meter.

Tijdens het concert met The Commitments werd de oude legerchute voor het eerst opgehangen. “Die test pakte goed uit. De parachute biedt niet alleen bescherming tegen regen, maar is ook bijzonder sfeervol”, aldus Raph Schouten van het openluchttheater.

Het doek hangt over een groot deel van de tribunes en een deel van het grasveldje bij het podium. De parachute betekent niet dat de flex-overkapping uit het renovatieplan overbodig wordt. “De constructie moet steeds opnieuw worden opgehangen en gedemonteerd. De vrijwilligers zijn uren bezig met het afspannen van de tientallen draden. Bovendien is deze overkapping niet 100 procent waterdicht. Het blijft een noodoplossing.”

Zaterdag spelen in het ‘overdekte’ openluchttheater Ambacht (genre De Dijk) en in het voorprogramma de meidenband PeP (energieke rock). De popavond duurt van 20.00 tot 01.00 uur. Kaarten kosten in de voorverkoop 10 euro en zijn verkrijgbaar bij de VVV’s in Berkelland en online te koop via www.openluchttheatereibergen.nl . Aan de kassa kost een ticket 12,50 euro.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven