Brandweer rukt weer uit voor vissterfte

RUURLO – Brandweer Ruurlo heeft woensdagmiddag samen met het korps uit Lichtenvoorde weer zuurstofrijk water in de vijver aan de Vijverweg gepompt. Dinsdag zijn de brandwachten ook uren bezig geweest om massale vissterfte te voorkomen.

Met een grote waterpomp – die 4800 liter in een minuut pompt – werd het water rondgepompt. Om zo meer zuurstof in het water te krijgen. Tot ongeveer 19.00 uur is de brandweer druk bezig geweest.

Medewerkers van de gemeente Berkelland hebben de dode vissen – die op het water dreven – opgeruimd. Zelfs kinderen probeerden vissen te redden die een gebrek aan zuurstof hadden. De buurt is erg blij met deze maatregelen maar weet niet of het echt nut heeft.

Het waterpeil is bijgevuld met water uit een naastgelegen beek. De gemeente wil deze zaak oplossen maar weet nog niet hoe. Ook morgen gaat de brandweer naar de vijver. Honderden vissen zijn de afgelopen dagen gestorven.

Eerdere bericht: film: Grote vissterfte in Ruurlose vijver

[nggallery id=530]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven