Extra alcoholcontroles bij horeca in Berkelland

BERKELLAND – Om het aantal delicten dat door jongeren onder invloed van alcohol wordt gepleegd terug te dringen voert de politie in Berkelland extra controles uit en verhoogt haar aanwezigheid bij plekken waar overtredingen kunnen voorvallen, zoals bij uitgaansgelegenheden, sportverenigingen, feesten, schoolfeesten, evenementen.

Ook worden er tijdens de weekenden zogenaamde horecateams ingezet. Agenten surveilleren tijdens deze diensten in de uitgaansgebieden of directe omgeving van de horeca.

Daarnaast worden jongeren die onder invloed van alcohol een delict plegen en worden aangehouden door de politie thuis gebracht, zodat ook de ouders of verzorgers op de hoogte zijn van wat hun zoon of dochter heeft gedaan.

Overmatig alcoholgebruik door jongeren zorgt binnen het district Achterhoek nog steeds voor de nodige maatschappelijke overlast en schade door vernielingen en baldadigheid. Het aantal delicten dat wordt gepleegd door jongeren die onder invloed zijn, laat een stijgende lijn zien.

Districtschef Jan Aandewiel gaf donderdagmiddag tijdens een persgesprek met de media aan dat de politie samen met horecaondernemers, jongerencentra en partnerorganisaties nog meer initiatieven moet ontwikkelen om de overlast op dit gebied aan te pakken.

 

   2007 2008 2009 t/m juli
Aantal delicten gepleegd onder invloed van alcohol 255 259 190
Aantal delicten dat in aanmerking komt voor
Boete of Kanskaart
97 147 97
Aantal jongeren dat bij bureau HALT is voorgedragen voor een leerstraf 35 37 34
Aantal jongeren dat leerstraf daadwerkelijk heeft uitgevoerd Niet bekend 34, 1 niet geslaagd 23 positieve
resultaten

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven