Jammarkt Neede trekt weer veel bekijks

NEEDE – Woensdag werd in Neede in de Oudestraat en de Borculoseweg voor de 19e keer de jaarlijkse Nationale Jammarkt gehouden. Er waren ruim 120 standhouders aanwezig met allerlei soorten jam. Van 11.00 tot 17.00 uur werden er allerlei soorten binnen- en buitenlandse jams, gelei, marmelades, chutney, confituren en andere vruchtenconserven verkocht.

Ook was het dit jaar mogelijk om wijn te proeven en te kopen bij een Berkellandse en een Duitse wijnhoeve. Er waren niet alleen fabrikanten, en importeurs en handelaren die hun fruitige waren verkopen; met name veel hobbyisten en verenigingen boden hun zelfgemaakte producten aan. Plaatselijke winkeliers speelden op een creatieve manier in op het jamthema en er waren vele jamgerelateerde activiteiten.

Op diverse plaatsen werd een demonstratie gegeven over het ambachtelijk maken van jam. Bij Frankies Bistro werd het spectaculaire jamworstelen gehouden. Op het evenement waren ook diverse buitenlandse jammakers aanwezig. Verder waren er muziekoptredens, diverse wedstrijden en de jaarlijkse verkiezing van de jamkoningin. De organisatie was in handen van Stichting Nationale Jammarkt Neede. Er kwamen ruim 35.000 bezoekers naar Neede.

Via deze weg willen we cafetaria Smull-grill uit Neede bedanken voor de internetverbinding die de redactie van Nieuwsuitberkelland.nl mocht gebruiken.

Eerdere bericht: Marchia Lammersen nieuwe koningin

[nggallery id=509]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven